x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moldova/ Valeriu Climenco: Moldova este ameninţată cu lichidarea

Moldova/ Valeriu Climenco: Moldova este ameninţată cu lichidarea

de Vitalie Calugareanu    |    19 Feb 2008   •   00:00
Moldova/  Valeriu Climenco:  Moldova este ameninţată cu lichidarea

14:04 • Valeriu Climenco, liderul mişcării social-politice „Ravnopravie”, preşedintele Congresului comunităţilor ruse din Moldova, susţine că statalitatea moldovenească este ameninţată cu lichidarea. O declaraţie în acest sens a făcut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Valeriu Climenco, liderul mişcării social-politice „Ravnopravie”, preşedintele Congresului comunităţilor ruse din Moldova, susţine că statalitatea moldovenească este ameninţată cu lichidarea. O declaraţie în acest sens a făcut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

OPINIE. Climenco susţine că în ultimul timp în Moldova s-au activizat forţele pro-româneşti, care promovează tot mai insistent ideea unirii Moldovei cu România. El a spus că şi România încearcă să-şi sporească influenţa în Moldova, acţionând pe trei căi: limbă, biserică, cetăţenie. Liderul mişcării „Ravnopravie” a acuzat România de faptul că a făcut din distribuirea paşapoartelor româneşti cetăţenilor Moldovei o parte a politicii sale de stat. Valeriu Climenco regretă că preşedintele Vladimir Voronin nu conştientizează pericolul real în care s-a pomenit statalitatea moldovenească şi nu acţionează corespunzător.

×
Subiecte în articol: magazin moldova