x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Monica Seleş se retrage din circuitul profesionist

Monica Seleş se retrage din circuitul profesionist

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Feb 2008   •   00:00
Monica Seleş se retrage din circuitul profesionist

12:16 • Fosta ocupantă a primului loc în clasamentul mondial, Monica Seles, în vârstă de 34 de ani, şi-a anunţat joi noapte retragerea oficială din tenis, după ce a jucat ultimul meci oficial în 2003.

Fosta ocupantă a primului loc în clasamentul mondial, Monica Seles, în vârstă de 34 de ani, şi-a anunţat joi noapte retragerea oficială din tenis, după ce a jucat ultimul meci oficial în 2003.

IMAGINE. Monica Seles a câştigat nouă turnee de Grand Slam şi 53 de turnee în întreaga carieră. Fostul lider mondial a spus, într-un comunicat postat pe site-ul WTA, că motivul retragerii este legat de faptul că nu va mai putea reveni niciodată la forma pe care a avut-o acum câţiva ani: "M-am gândit de mai multe ori să revin în tenisul profesionist, dar nu mai este cazul, însă tenisul va rămâne important în viaţa mea". Monica Seles s-a născut în fosta Iugoslavie, a câştigat primul turneu de Grand Slam în 1990, în Franţa, iar în 1991 a ajuns pe primul loc în clasamentul mondial, la vârsta de 17 ani, şi şi-a păstrat poziţia până în aprilie 1993, când a fost înjunghiată în timpul unui meci care a avut loc la Hamburg, în Germania. Ea nu a mai jucat niciun meci după acel incident, dar după ce a revenit în circuit a câştigat Openul Canadei şi Australian Open, şi s-a calificat în finala US Open. Seles a devenit cetăţean american în 1994, iar ultimul meci l-a avut în 2003, în Franţa, când a pierdut în primul tur în faţa Nadiei Petrova. Între timp a suferit mai multe accidentări la unul dintre picioare, dar a preferat să nu fie supusă unei intervenţii chirurgicale. Şeful WTA Tour, Larry Scott, a comentat cariera lui Seles: "Monica este una dintre cele mai mari campioane din WTA şi a fost un model de urmat pentru milioane de fani din întreaga lume. Nimeni nu va uita determinarea prin care a revenit pe teren".

 

×
Subiecte în articol: magazin