x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Moscova îşi va amplasa rachetele în Kaliningrad doar dacă SUA instalează scutul în Europa

Moscova îşi va amplasa rachetele în Kaliningrad doar dacă SUA instalează scutul în Europa

12 Noi 2008   •   00:00

Rusia nu îşi va amplasa rachetele Iskander în regiunea Kaliningrad, enclavă rusă înconjurată de state UE, decât dacă Washingtonul îşi instalează scutul antirachetă în Europa, a declarat marţi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, citat de AFP.



"Am spus prin vocea preşedintelui nostru (Dmitri Medvedev) că, dacă a treia zonă de poziţionare a scutului antirachetă al Statelor Unite este cu adevărat creată, una dintre măsurile pentru neutralizarea ameninţărilor care vor apărea inevitabil pentru securitatea Rusiei va fi amplasarea de sisteme (de rachetă) Iskander în regiunea Kaliningrad", a explicat Lavrov, în cursul unei conferinţe de presă.

Sistemele Iskander vor fi amplasate "doar dacă a treia zonă de poziţionare ia formă cu adevărat", a subliniat el, la finalul unei întrevederi cu omologul său finlandez, Alexander Stubb.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, declarase miercuri că Rusia îşi va desfăşura rachetele de tip Iskander în regiunea Kaliningrad, pentru a "neutraliza" elementele scutului antirachetă american care vor fi instalate în Europa.

"Pentru a neutraliza în caz de necesitate sistemul de apărare antirachetă, vom desfăşura în regiunea Kaliningrad complexul de rachete Iskander", a precizat el într-un discurs adresat naţiunii.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea