x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Ingeri si demoni

Muzica - Ingeri si demoni

11 Aug 2006   •   00:00

Extravagantii de la Placebo vor experimenta reactiile romanilor la 13 august

Extravagantii de la Placebo vor experimenta reactiile romanilor la 13 august
REMUSCARE.Brian Moloko, solistul Placebo, regreta enorm ca si-a dezvaluit oficial identitatea sexuala si abuzul de droguri, intrucat show-biz-ul i-a igonorat muzica si s-a concentrat mai degraba pe bisexualitatea sa

Brian Moloko, Stefan Olsdal si Steve Hewitt sunt trioul din spatele numelui Moloko. Considerata Glam Nirvana, trupa Placebo se afla in turneul de promovare a recentului album "Meds".

Ce impact asupra muzicii Placebo are faptul ca trupa include un suedez, un britanic si un semiamerican?
Brian Moloko: Tocmai acest lucru ne-a facut sa iesim din multime. Nu ne-a interesat sa ducem cu noi o mostenire muzicala particulara a unei tari. Totodata, acest lucru ne-a permis sa ne lasam influentati si de alte lucruri. De asemenea, a avut un efect si asupra atitudinii noastre.

Ce muzica v-a influentat adolescenta?
Imi placea foarte tare Dead Kennedys si Black Flag - agit punk. Cu electronica m-am "jucat" pentru o vreme, cand i-am descoperit pe Depeche Mode. Am trecut si prin faza psihedelica, moment in care m-am indragostit de Janis Joplin. La 16 ani i-am descoperit pe cei de la Sonic Youth, care mi-au schimbat atitudinea fata de chitara si de spargerea regulilor. Apoi au urmat Velvet Underground, Iggy Pop & the Stooges…

In ce grup iti petreceai timpul in liceu?
Erau doua grupuri: al smecherilor si al "loser-ilor". Stefan era "smecher", iar eu "loser".

De ce ti-ai ales o cariera muzicala?
Mi-a luat mult timp sa ajung aici. M-am mutat la Londra cand aveam 17 ani, iar interesele mele s-au schimbat frecvent in timpul liceului. Am jucat, am regizat si am produs filme. Apoi am somat la greu. Mi-am dat seama ca locul meu este totusi intr-o formatie, pentru ca astfel poti avea control deplin asupra viziunii, nu esti pionul nimanui, ai libertate totala. Exact ce-mi doream.

Te-ai certat vreodata cu colegii de trupa?
Cu tobosarul Steve am avut o controversa asupra clipului lui Coolio, "Too Hot". Dar si cu Stefan, pentru ca este loial trupei favorite, the Cardigans, in care sunt tot suedezi ca si el. In rest, ne distram.

Va machiati, va vopsiti unghiile, hainele sunt iesite din comun. Aceasta aparitie v-a creat vreodata probleme?
In multe locuri pe unde am colindat oamenii au devenit agresivi cu noi, de cele mai multe ori considerandu-ne o aparitie placuta si deci rivali pentru prietenele lor. Parem a fi niste panselute, insa nu ne comportam ca atare. Raspundem "cu cap" provocarilor. Este important ca o trupa sa inspire pasiune in oameni. Indiferenta ucide intotdeauna. Prefer ca lumea sa ne urasca sau sa ne iubeasca.

Fiecare album a avut un producator diferit. V-a nemultumit ceva anume?
Nu, dar e mai bine, pentru a ne tine activi si a face mereu altceva.

Cum ai fost ales pentru rolul in filmul "Velvet Goldmine"?
Castingul a avut loc la Londra, iar producatorii voiau foarte multi artisti. La acea vreme, tocmai sparsesem piata cu hitul "Nancy Boy". Am primit un telefon ca sa merg la o auditie pentru rolul lui Todd Haynes si nu am refuzat, fiindca sunt mare fan Todd. Rolul meu era al unui cantaret in grupul The Flaming Creatures. Noi tocmai lucram pentru "20th Century Boy" si am venit cu propunerea de a inregistra piese pentru coloana sonora a filmului. Si Steve, si Stef au primit roluri. Am cautat dintotdeauna sa interpretez rolul unui betiv, asa ca nu mi-a fost greu deloc. Atmosfera la filmari a fost incredibila, mi-am facut chiar prieteni pe viata.
×