După “Filantropica”, unul dintre cele mai populare filme româneşti din toate timpurile, Nae Caranfil revine pe marile ecrane cu o nouă premieră: “Restul e tăcere”. Un film în care vom avea ocazia să ne (re)întâlnim cu Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Florin Zamfirescu, Mihai Gruia Sandu.
“Restul e tăcere”, un nou film semnat Nae Caranfil
După “Filantropica”, unul dintre cele mai populare filme româneşti din toate timpurile, Nae Caranfil revine pe marile ecrane cu o nouă premieră: “Restul e tăcere”. Un film în care vom avea ocazia să ne (re)întâlnim cu Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Florin Zamfirescu, Mihai Gruia Sandu.
Subiect. Nu-i uşor să ai un tată celebru. Tânărul Grig (rol interpretat de Marius Florea Vizante) este fiul unei vedete a Teatrului Naţional. Dar propriul său bilanţ este oarecum dezamăgitor. Prea scund pentru scenă, prea timid cu femeile, prea excesiv în stilul de viaţă, fiul e pe cale să comită greşeala capitală, păcatul de neiertat în ochii tatălui: să regizeze un film de cinema! Îl visează ca pe cel mai grandios şi mai lung film realizat vreodată. Va fi reconstitutirea fidelă a războiului cu turcii, prin care România îşi cucerise independenţa cu 35 de ani în urmă...
Leon, un moşier local atins de deliruri mesianice şi autoproclamat Patron al Artelor, devine finanţatorul întregii afaceri. Tot el devine, pe rând, protectorul lui Grig, dascălul său, părinte substituit, partener necinstit şi duşman pe viaţă. Dar va putea Gaumonde, compania franceză ce controlează piaţa cinematografică aproape peste tot în Europa, să accepte competiţia cu o producţie independentă de o asemenea amploare? Şi dacă da, va obţine Grig prin această victorie respectul tatălui său? O poveste (în mare parte) adevărată.
Video&DVD
Sărbătoarea iubirii. Filmul este o producţie întruchipată sub forma unei ode la adresa dragostei şi-a tot ce are ea mai amuzant, trist, sexy, nebunesc şi extraordinar. Versiunea modernă a “Visului unei nopţi de vară”, acţiunea filmului se petrece într-un cartier liniştit din Oregon, locul în care profesorul Harry Stevenson devine martorul schimbărilor suferite de vecinii săi îndrăgostiţi. Suma mai multor destine intersectate, filmul lui Richard Benton se vrea o explorare a acestui univers magic numit dragoste.
Colonelul. Totul începea în 1957, undeva în estul Algeriei, la Saint-Arnaud. Colonelul Dulpan este comandantul garnizoanei. Un tânăr ofiţer, de meserie jurist, Guy Rossy, intră în funcţie în subordinea colonelului Duplan. Acestuia i se încredinţează misiunea de a menţine cu orice preţ ordinea în colonia franceză, cuprinsă între timp de entuziasmul independenţei. Cu un scenariu scris de Costa-Gavras împreună cu Jean-Claude Grumberg şi regizat de Laurent Herbiet, filmul prezintă dramele şi consecinţele unui moment istoric controversat din istoria Franţei.
Erată. Autorul îşi cere scuze pentru că în materialul de săptămâna trecută a atribuit, în mod eronat, volumul “Familia mea şi alte animale” lui Jerome K Jerome, când, de fapt, era vorba despre Gerald Durrell. Ooops!