x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nuntă de aur în familia Flintstone

Nuntă de aur în familia Flintstone

de Adriana Vaduva    |    01 Oct 2010   •   00:00

„Familia Flintstone" - celebrul serial de desene animate care aduce în scenă cuplul preistoric Fred şi Wilma şi pe vecinii lor Barney şi Betty, prezentat şi de televiziunile româneşti sub titlul „Aventuri în epoca de piatră" - împlineşte 50 de ani în SUA, informează Agerpres.

Soţii Flintstone - care s-au bucurat de o largă recunoaştere internaţională, fiind numiţi Pierrafeu în Franţa şi Caillou în Quebec (Canada) - şi-au făcut apariţia la canalul de televiziune ABC în 1960, viaţa lor prezentând multe puncte comune cu cea a locuitorilor de la periferiile marilor oraşe americane din anii '60, ceea ce şi explică succesul enorm al serialului. El a fost difuzat până în 1966, iar apoi redifuzat de NBC din 1967 până în 1970. „Familia Flintstone" este serialul de desene animate care a cunoscut cea mai mare longevitate la o oră de mare audienţă pe micul ecran până când altă familie, Simpson, i-a disputat acest titlu în 1997. Creaţi de William Hanna şi Joseph Barbera, Flintstonii - Fred, Wilma şi fiica lor,

Pepita, fără a-l uita pe Dino, dinozaurul lor îmblânzit - au cunoscut succesul asociind o grafică plăcută copiilor şi dialoguri satirice care le mergeau drept la inimă adulţilor.

×
Subiecte în articol: magazin