x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O irakiancă arestată pentru terorism avertizează că multe tinere vor să comită atentate sinucigaşe

O irakiancă arestată pentru terorism avertizează că multe tinere vor să comită atentate sinucigaşe

16 Noi 2008   •   00:00

O irakiancă arestată pentru acte de terorism, supranumită "mama tuturor teroristelor sinucigaşe", le-a declarat anchetatorilor că membrii reţelei sale nu vor fi opriţi de capturarea sa, avertizând cu noi atentate, relatează Sunday Telegraph în ediţia online.



Itisam Adwan, acuzată că recrutează tinere pentru comiterea de atacuri sinucigaşe, a declarat poliţiei din Baquba că există atât de multe voluntare încât nu vor putea fi oprite.

Căpitanul Ahmed Jasim, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Baquba, afirmă că femeia de 38 de ani a descris modul de recrutare a femeilor-martir, în special văduve ale unor bărbaţi care s-au aruncat în aer.

"Ne-a spus că este doar una dintre multele mame care fac acelaşi lucru. Şi sunt şi multe fete dornice să moară. Mamele le spun că vor ajunge în rai, unde sunt râuri de miere şi unde vor sta alături de Profetul Mohamed. Tinerele sunt soţii ale membrilor al-Qaida, iar soţii le spun că şi ei vor ajunge în rai datorită martiriului", explică Jasim.

Rania Ibrahim, o adolescentă de 15 ani capturată în august la Diyala, este una dintre tinerele recrutate cu astfel de promisiuni.

"Nu mai merg la şcoală de la 11 ani, iar mama încerca să găsească un soţ care să mă cumpere. Voiam să devin medic, dar soţul mi-a spus că vrea să merg în rai, unde ar urma să vină şi el", povesteşte fata.

Rania, care susţine că i s-au dat sedative şi alcool înainte de comiterea atacului sinucigaş, a atras atenţia unor agenţi de poliţie şi a fost capturată.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea