x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O iubire până la moarte

O iubire până la moarte

de Irina Cristea    |    17 Sep 2009   •   00:00
O iubire până la moarte
Sursa foto: /REUTERS

Moartea lui Patrick Swayze a readus în atenţia publicului imaginea unui actor pe cât de talentat, pe atât de iubit şi de respectat, dar şi a unei poveşti de dragoste cum rar se mai întâlnesc, mai ales la Hollywood. Actorul a fost căsătorit timp de 35 de ani cu Lisa Niemi, pe care o cunoscuse când avea 19 ani.



Cu ea a împărţit aproape două treimi din viaţa sa şi alături de ea şi-a dat sfârşitul.

"La sala de dans a mamei mele veneau o mulţime de fete. Trăgeam mereu cu ochiul la ele, mă simţeam ca într-un magazin de dulciuri din care nu ştii ce să alegi mai întâi. Acolo am cunoscut-o pe Lisa. Am ieşit de câteva ori împreună, dar jumătate din întâlnirile noastre se consumau în tăcere, pentru că Lisa refuza să stea de vorbă cu mine când simţea că fac pe grozavul, că joc teatru."

Aşa descria Patrick Swayze în 2005 începutul relaţiei cu Lisa Niemi. Avea 19 ani când a cunoscut-o, iar ea, 15. Au fost mai întâi buni prieteni până să devină iubiţi şi această perioadă a pus cu adevărat bazele succesului poveştii lor de dragoste. S-au căsătorit în 1975, iar mariajul a durat, exact ca în jurămintele rostite la cununie, până când moartea i-a despărţit. Au format până în ultima clipă o echipă trainică. În ultimele luni de viaţă ale actorului, Lisa îl transporta cu avionul pe care ea însăşi îl pilota până la centrul medical unde făcea tratamentul împotriva cancerului. "Am fost dintotdeauna o echipă. Creştem cai împreună, conducem împreună o afacere în domeniul muzical şi o rezervaţie naturală. După atâţia ani am dezvoltat propriul nostru limbaj", spunea Patrick Swayze la aniversarea a 30 de ani de căsnicie cu Lisa Niemi.

ANII DE DEPENDENŢĂ

Actorul n-a susţinut însă vreodată că viaţa conjugală a fost numai "la bine". Soţia i-a fost alături şi în momentele grele ale vieţii, când şi-a pierdut tatăl în urma unui infarct sau când sora lui mai mică, Vicky, şi-a pus capăt zilelor. Moartea tatălui l-a împins pe Swayze spre alcool, actorul devenind dependent încă de la începutul anilor '80. S-a înscris într-un program de reabilitare după decesul lui Vicky, în 1994. Dependenţa de alcool mergea mână în mână cu cea de tutun, ambele marcând viaţa lui Swayze şi determinându-l să nu accepte roluri în producţii ample, după cum el însuşi a mărturisit în 2004. În toată această perioadă dificilă, Lisa i-a stat alături, dedicându-i-se în totalitate când medicii au descoperit că actorul suferă de cancer la pancreas. Despre secretul unei relaţii atât de lungi, Patrick Swayze spunea: "Cred că secretul este să te poţi îndrăgosti iar şi iar de persoana de lângă tine, fără a lua nimic de-a gata, fără a crede că ţi se cuvine tot ce primeşti în relaţie. Sunt importante şi încrederea, puterea de a ierta... de fapt, oricare ar fi reţeta, e clar că în cazul nostru ea funcţionează".

×
Subiecte în articol: magazin