x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O societate din Dubai intenţionează să construiască cel mai înalt turn din lume

O societate din Dubai intenţionează să construiască cel mai înalt turn din lume

de Jurnalul National    |    07 Apr 2008   •   00:00

O societate din Dubai vrea să construiască cel mai înalt turn din lume, cu înălţimea de circa 1.200 de metri, se afirmă luni pe web-site-ul ArabianBusiness.com

O societate din Dubai vrea să construiască cel mai înalt turn din lume, cu înălţimea de circa 1.200 de metri, se afirmă luni pe web-site-ul ArabianBusiness.com, informează Rompres. Potrivit acestor informaţii, turnul proiectat de societatea Nakheel va depăşi cu mult cea mai înaltă construcţie din lume, un alt turn din Emiratele Arabe Unite aflat încă în construcţie, însă a cărui înălţime urmează să atingă circa 900 de metri. Site-ul specializat în informaţii economice citează o sursă din cadrul unui cabinet de arhitecţi australieni, Woods Bagot. Nakheel, care face parte din conglomeratul Dubai World, a confirmat pentru ArabianBusiness.com că lucrează cu  Woods Bagot, dar nu şi informaţia privind construcţia noului turn. 'Suntem pe cale să finalizăm conceperea unui nou proiect cu o structură excepţională. Woods Bagot este consultant  în acest proiect', a afirmat societatea Nakheel într-un comunicat.

Şi alte ţări din Golf rivalizează pentru construcţia celei mai înalte clădiri din lume, datorită veniturilor petroliere uriaşe ale acestor state. Arabia Saudită ar intenţiona să construiască un turn de circa 1.600 de metri la Djeddah, potrivit publicaţiei londoneze Middle East Economic Digest (MEED).

×
Subiecte în articol: magazin