x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oficial oset din cadrul KGB, arestat pentru spionaj

Oficial oset din cadrul KGB, arestat pentru spionaj

11 Noi 2008   •   00:00

Serviciul de informaţii KGB din Osetia de Sud a descoperit arhive ale serviciilor speciale georgiene, aflând astfel numele osetilor care au lucrat pentru Tbilisi, printre aceştia aflându-se şi un maior, care a fost arestat, relatează Kommersant în ediţia electronică.



Maiorul Timur Guhmazov, din cadrul serviciului de graniţă al KGB, a fost arestat pentru trădare.

Înaintea conflictului din august dintre Rusia şi Georgia, satele Kehvi, Kurta şi Tamaraşeni se aflau sub control georgian, în ultimul fiind descoperită o bază de date a agenţilor oseţi şi casete audio conţinând înregistrărle negocierilor cu aceştia.

El a recunoscut că a luat legătura cu un anume Saşa în 2005, care aducea filme înregistrate pe suport DVD pe care Guhmazov urma să le vândă pe piaţa locală. Ulterior cei doi au vorbit despre atmosfera din oraş, starea drumurilor şi a punctelor de verificare şi chiar despre salarii şi superiori.

"Nu am înţeles că era agent al serviciilor speciale în primele noastre întâlniri", a explicat Guhmazov.

Devenind suspicios cu privire la Saşa, Guhmazov a început să îl evite, dar acesta l-a ameninţat că va trimite înregistrarea convorbirilor superiorilor săi dacă nu va coopera. Guhmazov a primit 2.500 de dolari pentru această colaborare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea