x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun OmulGrizzly - Povestea unui actor eşuat, devenit biolog

OmulGrizzly - Povestea unui actor eşuat, devenit biolog

13 Iul 2007   •   00:00

"Omul Grizzly" al lui Werner Herzog a captivat cinefilii, prezentănd un portret tulburător al lui Timothy Treadwell, un actor eşuat, devenit biolog. Treadwell a fost unul dintre cei mai curajoşi, chiar inconştienţi oameni de pe faţa pămăntului.

"Omul Grizzly" al lui Werner Herzog a captivat cinefilii, prezentănd un portret tulburător al lui Timothy Treadwell, un actor eşuat, devenit biolog. Treadwell a fost unul dintre cei mai curajoşi, chiar inconştienţi oameni de pe faţa pămăntului.

TRAGIC. A renunţat la o viaţă aparent normală - de american muncitor din clasa mijlocie - pentru a-şi petrece timpul cu urşii grizzly din Alaska, văzăndu-se in mod constant ca un protector al lor. După lupte cu autorităţile, cu braconierii, cu pescarii care impuşcau urşi grizzly pentru că le era pur şi simplu teamă de ei, Timothy Treadwell şi-a găsit sfărşitul in ghearele animalului pe care l-a iubit cel mai mult - un urs grizzly. De aceeaşi moarte tragică a avut parte şi iubita sa, Amie Huguenard. In acest film telespectatorii pătrund mai adănc in mintea şi nebunia lui Treadwell, bazăndu-se pe o serie revelatorie de jurnale, scrise in cea de-a 13-a şi ultima sa expediţie in sălbăticia din Alaska. In plus, oameni care l-au cunoscut şi l-au iubit pe Treadwell se vor aduna pentru a-şi spune părerea despre film. Imagini preluate din sutele de ore de filmări ale lui Treadwell vor fi de asemenea difuzate pentru prima dată, prezentănd o faţă a lui Treadwell pe care nici măcar cei mai apropiaţi prieteni ai săi nu au cunoscut-o.

TULBURĂTOR. Filmări realizate cu propria cameră, vocea lui Treadwell din spatele camerei, adresăndu-se cu atăt de multă dragoste acelor animale mari şi periculoase, apropierile lente ale obiectivului camerei lui Herzog faţă de părinţii şi prietenii lui Treadwell, in timp ce aceştia povestesc despre ce fel de om era, despre cum i-au găsit doar toracele şi craniul in tabără, despre cum au găsit restul trupului său sfăşiat in interiorul ursului ucigaş - toate acestea, alături de momentele in care prietenii săi primesc ceasul care fusese pe măna lui, rămasă undeva lăngă cort, sau in care ii aruncă cenuşa peste fosta tabără din Kodiak, se combină intr-un mod dramatic şi cutremurător in povestea unui om care a intrecut o limită imposibil de trecut.

×
Subiecte în articol: documentar treadwell