x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Padre Pio a fost exhumat

Padre Pio a fost exhumat

04 Mar 2008   •   00:00

Rămăşiţele lui Padre Pio, celebrul călugăr capucin cunoscut pentru faptul că purta aşa zisele stigmate sfinte, au fost exhumate pentru a fi expuse credincioşilor, spre sfârşitul acestui an, relatează Associated Press.



Rămăşiţele lui Padre Pio, celebrul călugăr capucin cunoscut pentru faptul că purta aşa zisele stigmate sfinte, au fost exhumate pentru a fi expuse credincioşilor, spre sfârşitul acestui an, relatează Associated Press.  Episcopul Domenico D'Ambrosio, un trimis special al Vaticanului care a supervizat exhumarea, duminică seara, a declarat că trupul celui canonizat în urmă cu şase ani s-a păstrat foarte bine. Oficialii Bisericii Catolice au hotărât să-l dezgroape pe Padre Pio pentru ca credincioşii să se poată ruga în faţa rămăşiţelor, cu prilejul comemorării a 40 de ani de la moartea sa. Nu puţine au fost cărţile scrise despre viaţa călugărului canonizat în 2002 de Papa Ioan Paul al II-lea. Unii l-au considerat într-adevăr un sfânt, în timp ce alţii sunt de părere că acesta n-a fost decât un impostor, care s-a mutilat cu acid pentru a da impresia că poartă rănile lui Iisus Hristos crucificat. Printre acuzatori se numără şi istoricul italian Sergio Luzzatto, care, bazându-se pe arhive ale Vaticanului, susţine că Padre Pio îşi procura în secret acid carbolic (fenol) pentru a-şi arde mâinile şi picioarele.  

Acuzaţiile nu sunt tocmai noi: doi Suverani Pontifi l-au considerat pe călugăr un şarlatan. În 1920, când călugărul avea 33 de ani şi îşi expunea rănile în faţa a mii de credincioşi, Biserica era îngrijorată de faptul că divinizarea sa ar putea scăpa de sub control. Rapoarte elaborate de Biserică relevau că Padre Pio se autoflagela cu un bici cu bile de metal şi întreţinea relaţii sexuale cu femei de două ori pe săptămână. O îngrijorare specială era provocată de rănile sângerânde şi deloc estetice pe care călugărul le purta sub celebrele mânuşi fără degete. El susţinea că poartă stigmatele sfinte, însă un medic trimis de Vatican pentru a-l examina a concluzionat că rănile erau cauzate şi menţinute artificial.

×
Subiecte în articol: magazin padre pio