x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Palestina/ Al-Quaida îndeamnă musulmanii la luptă

Palestina/ Al-Quaida îndeamnă musulmanii la luptă

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Ian 2009   •   00:00

Liderul unei grupări ce deţine legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida din Irak a îndemnat palestinienii, prin intermediul unui mesaj postat pe Internet, să atace ţintele evreieşti şi americane din întreaga lume. Al-Quaida le spune palestinienilor că doar aşa  se pot răzbuna pentru ofensiva israeliană asupra Fâşiei Gaza, informează Agerpres.



"Palestinienii din toată lumea ... ar trebui să sprijine (Fâşia Gaza), folosind experienţa militară pentru care sunt renumiţi, şi să ia drept ţintă obiectivele de interes pentru evrei şi americani de pretutindeni", a îndemnat Abu Omar al-Baghdadi, şef al auto-proclamatului Stat Islamic din Irak, într-o înregistrare postată sâmbătă pe site-urile islamiste. "Noi, în Irak, nu îi vom abandona pe fraţii noştri (arabi) din Gaza ... şi ne vom intensifica acţiunile împotriva ocupanţilor americani", a mai adăugat el.

Mesajul lui al-Baghdadi a rezonat cu îndemnul numărului doi al Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, care a cerut marţi musulmanilor să atace obiective occidentale şi israeliene din întreaga lume. Al-Qaida a devenit din ce în ce mai izolată în Irak, însă generalul David Petraeus, comandantul trupelor SUA din Irak, a declarat în luna septembrie că reţeaua teroristă rămâne o forţă periculoasă în Irak.

×
Subiecte în articol: lumea