x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Paranormalul" Saddam

"Paranormalul" Saddam

03 Mar 2005   •   00:00

MISTERE
Dupa cautari asidue, Saddam Hussein a fost capturat viu in Irak. Evenimentul nu a fost o surpriza pentru multi dintre locuitorii tarii, care inca mai cred, desi nu cu aceeasi convingere ca altadata, ca el nu va muri niciodata, deoarece este… nemuritor.
RADU POPA

Reincarnarea lui Nabucodonosor

Asemenea personajelor stirilor ce "tin" prima pagina a ziarelor si editiile din "prime-time" ale jurnalelor de televiziune, si despre Saddam Hussein incep sa fie vehiculate povesti, legende si zvonuri cu caracter paranormal. Multi spun ca Saddam ar poseda puteri supranaturale, ca ar fi reincarnarea unui rege din Antichitate, ca a creat, pe baza ingineriei genetice, scorpioni uriasi, ca ar poseda elemente ale tehnologiei extraterestre sau, chiar, ca ar fi adapostit entitati de pe alte planete. Saddam este convins ca reprezinta reincarnarea lui Nabucodonosor al II-lea, unul dintre cei mai mari regi ai Babilonului, pe teritoriul caruia se afla, acum, Irakul. Regele, care a domnit intre 605 i.Hr. si 562 i.Hr., a construit Gradinile Suspendate ale Semiramidei, una dintre cele 7 minuni ale Antichitatii. El a inaugurat o perioada de prosperitate, construind temple, adaposturi, fortificatii si piramide, transformandu-i pe babilonieni in cea mai importanta natiune a lumii. Saddam se vedea in aceeasi ipostaza, incercand sa imite si sa depaseasca faptele predecesorului sau mentionat si in paginile Bibliei. Fostul presedinte irakian, incercand sa "intareasca" legaturile cu legendarul rege, a cheltuit 500 de milioane de dolari pentru reconstructia Babilonului. Peste 60 de milioane de caramizi au fost fabricate pentru a inalta zidurile orasului, fiecare avand inscriptionat urmatorul mesaj: "Omagiu Regelui Nabucodonosor in timpul domniei lui Saddam Hussein".

Piatra magica, secretul nemuririi

Multi irakieni sunt convinsi ca Saddam nu poate fi omorat. El s-a salvat datorita abilitatii sale, chiar si atunci cand bombele erau aruncate asupra sa. Fostul presedinte irakian a supravietuit primului "Razboi din Golf", scapand de strategia lui Bush si ramanand la conducerea tarii. A reusit sa scape de intensele bombardamente din primele zile ale "Razboiului pentru Eliberarea Irakului", desi fortele coalitiei detineau informatii secrete, potrivit carora Saddam se intalnea cu membrii Cabinetului sau intr-o cladire guvernamentala. Si in prezent, cand Hussein a fost capturat, irakienii continua sa creada ca el este nemuritor. Puterile sale supranaturale i-ar fi furnizate de o piatra magica, de culoare albastra, pe care o poarta permanent asupra sa. Saddam ar fi obtinut talismanul de la prezicatoarea sa favorita, la scurt timp dupa preluarea puterii, in urma cu 25 de ani. Pentru a verifica puterea pietrei, aceasta a fost incercata, initial, pe un pui de gaina, fiind introdusa in corpul pasarii, in timp ce un soldat a inceput sa traga in ea. Desi toate gloantele au iesit pe teava armei, puiul a supravietuit miraculos. Saddam si-a implantat piatra magica in regiunea superioara a bratului, pentru a-l apara de orice "influenta daunatoare", inclusiv gloante sau bombe. Ideea ca Saddam este nemuritor este greu de schimbat din constiinta irakienilor de reprezentantii coalitiei, care le spun ca el a plecat si nu se va mai intoarce niciodata. In cazul in care nu vor putea arata cadavrul lui Saddam, acestora le va fi foarte greu sa distruga mitul creat de fostul aparat propagandistic, potrivit caruia Hussein este ultimul descendent al unei lungi dinastii de regi babilonieni si este nemuritor. Un dezertor din armata irakiana sustine ca Saddam "are sapte vieti" si nu poate fi omorat. Tanarul si-a intarit afirmatiile exemplificand cu o tentativa de asasinat esuata, planuita de un membru al Garzii Republicane. Soldatul a indreptat arma spre dictator si a tras piedica, dar tragaciul s-a intepenit. Saddam a luat pistolul-mitraliera, l-a indreptat spre soldatul ghinionist, spunand "Uite-asa trebuia sa faci!". Si a apasat, la randul sau, pe tragaciul deblocat in mod miraculos. Atentatorul s-a prabusit fara viata la picioarele lui Saddam. Capturarea ulterioara a fostului dictator irakian, viu si nevatamat, reprezinta inca o dovada a faptului ca el reuseste sa scape mereu de loviturile ce i-ar putea pune viata in pericol.

DIETE BIBLICE

Potrivit doctorului Randy Jaeggli, specialist in problemele "Vechiului Testament" la Universitatea "Bob Jones" din Greenville, Carolina de Sud, Biblia contine numeroase sfaturi despre ceea ce trebuie sa manance oamenii si asupra modului in care ei trebuie sa faca acest lucru. Jaeggli este de parere ca "dietele biblice" dau oamenilor posibilitatea sa aleaga mancarea si sa recunoasca suveranitatea lui Dumnezeu asupra tuturor lucrurilor, chiar si asupra a ceea ce ei mananca. (Radu Popa)

Blestemul faraonului

O sud-africana, care detine o bijuterie despre care se crede ca ar fi fost furata din mormantul faraonului Tutankhamon, a solicitat sprijinul autoritatilor de la Cairo pentru a alunga "blestemul" abatut asupra sa, dupa ce doua dintre rudele sale au murit subit. Intr-o scrisoare adresata ministrului egiptean al Culturii, ea atribuie nenorocirile abatute asupra ei si a precedentului posesor al bijuteriei asa-numitului "Blestem al Faraonului". Cateva persoane care au avut legatura cu descoperirea, in 1922, a Mormantului lui Tutankhamon au murit in conditii misterioase, alimentand speculatiile referitoare la presupusul "blestem". (Radu Popa)
×
Subiecte în articol: saddam