x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea - Know How

Parerea mea - Know How

de Sebastian S. Eduard    |    02 Iun 2006   •   00:00
Parerea mea - Know How
(Rauta)CIZME
Nu ne pricepem sa gestionam o criza, de oricare tip ar fi ea. Nu ne pricepem sa facem o carantina dupa regulile anilor 2000. Nu ne pricepem sa facem diferenta intre curci si gaini, ranindu-le, probabil, sensibilitatea. Nu ne pricepem nici macar sa dam impresia ca suntem, ca neam (ce cuvant mare), cat de cat rezonabili, pricepandu-ne, in schimb, sa dam impresia unei tari scapate de sub control, neguvernabile. Nu ne pricepem sa facem politica.

Nu ne pricepem sa facem emisiuni tv cu rating, pentru ca nu stim ce vrea publicul de la noi si nu stim nici macar ce vrem noi de la noi. Ne pricepem insa sa avem impresii si strategii televizuale, sa parem doctori in divertisment sau talk-show si sa tinem cont de sondaje numai atunci cand ne convine.

Nu ne pricepem sa evitam golul in ultimul minut sau sa ne tinem gura, pe stadioane, pentru a nu fi penalizati. Ne pricepem sa gesticulam, sa facem scandal, sa sarim pe arbitru si, dupa, sa carcotim, rasufland usurati ca "pozitia nefireasca a mainii" ne scoate din culpa. Nu ne pricepem sa facem piese de Dacie, dar suntem maestri in a rezolva totul cu o bucata de sarma. Poate tine! Nu ne pricepem sa recunoastem ca am gresit. Nu ne pricepem sa admitem, cu fruntea sus, ca nu stim sa facem un anume lucru. Ne pricepem, in schimb, sa simulam ca ne pricepem sa aruncam pisica peste gard si chiar sa argumentam agitati ca acesta e un sport olimpic.

"Nu ne pricepem sa facem emisiuni tv cu rating, pentru ca nu stim ce vrea publicul de la noi si nu stim nici macar ce vrem noi de la noi"

×
Subiecte în articol: facem pricepem