x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pat Cash: Fanatismul va distruge Australian Open Tenis

Pat Cash: Fanatismul va distruge Australian Open Tenis

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Ian 2008   •   00:00
Pat Cash: Fanatismul va distruge Australian Open Tenis

12:42 • Fosta glorie a tenisului, australianul Pat Cash a declarat luni că incidentele violente apărute în ultimul timp în tenis, dar mai ales la ediţia din 2008 a Australian Open, strică imaginea turneului de Mare şelm şi îl pun în pericol, având în vedere interesul Chinei de a găzdui o asemenea competiţie.

Fosta glorie a tenisului, australianul Pat Cash a declarat luni că incidentele violente apărute în ultimul timp în tenis, dar mai ales la ediţia din 2008 a Australian Open, strică imaginea turneului de Mare şelm şi îl pun în pericol, având în vedere interesul Chinei de a găzdui o asemenea competiţie.

ALTERNATIVA TURNEULUI. Am fost îngrozit când am văzut bătăile dintre sârbi şi croaţi la ediţia din 2007 a Australian Open. Apoi au venit scenele în care forţele de ordine au folosit spray cu piper pentru a-i linişti pe fanaticii greci. Cea mai mare problemă a fost la meciul Hewitt-Baghdatis, când la adresa cipriotului s-a folosit un limbaj abuziv. Tenisul nu are nevoie de asemenea imgaini care să facă înconjurul lumii. Orice slăbiciune din partea Federaţiei Australiene de Tenis în faţa unor evenimente de acest fel poate fi fatală", a explicat Pat Cash. Pericolul despre care australianul vorbeşte este interesul Chinei de a găzdui un turneu de Mare şlem. Chinezul Li Na a fost unul dintre cei care a tras semnalul de alarmă vorbind despre mutarea competiţiei: "Aş vrea ca turneul să fie la Shanghai. Vremea este puţin mai rece şi este mult mai bună de jucat tenis. În 2007 a fost foarte cald în Australia şi a fost foarte greu".

AVANTAJE. Ideea mutării turneului australian în China este relativ nouă, având în vedere că în urmă cu un an nici nu se vorbea despre asta. Totuşi, creşterea Chinei din punct de vedere economic şi impunerea sa ca o putere a sportului au scos în evidenţă această posibilitate. În ultimii ani organizatorii primului turneu de Mare şlem al anului au promovat competiţia drept Open-ul Asiei-Pacific, fapt ce le-a dat ideea chinezilor că ar putea găzdui evenimentul. Referitor la facilităţile pe care le oferă Melbourne Park, preşedintele Federaţiei Australiene de Tenis, Geoff Pollard, a explicat care sunt problemele: "Sunt unele deficienţe, complexul are 20 de ani şi facilităţile oferite tenismenilor nu sunt chiar cele mai adecvate. Totuşi, sunt în plan nişte îmbunătăţiri care cu certitudine se vor face". Contractul pentru organizare turneului expiră în 2016. Australian Open este primul turneu de Mare şlem al anului, iar prima ediţie a competiţiei a avut loc în 1905. Tenismenul care a câştigat de cele mai multe ori turneul a fost australianul Roy Emerson, care şi-a adjudecat trofeul de şase ori (1961, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967).

×
Subiecte în articol: magazin australian open