x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Patrick Swayze spune că ar mai putea avea de trăit doar doi ani

Patrick Swayze spune că ar mai putea avea de trăit doar doi ani

07 Ian 2009   •   00:00
Patrick Swayze spune că ar mai putea avea de trăit doar doi ani

Actorul american Patrick Swayze a declarat în primul interviu televizat acordat după ce a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, în 2007, că este speriat şi furios, că "trece printr-un adevărat iad" şi că ar mai putea avea doar doi ani de trăit, relatează Reuters, citată de Mediafax.



La un an după ce a fost diagnosticat cu unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer, starul din "Dirty Dancing" a declarat, în emisiunea de televiziune a Barbarei Walters, că a reuşit deja să depăşească rata medie de supravieţuire a pacienţilor atinşi de cancer pancreatic şi că, potrivit statisticilor şi tuturor prognozelor, ar fi trebuit "să fie mort deja de mult timp". Swayze a recunoscut, însă, că este, totuşi, posibil să nu mai aibă mult timp de trăit. "Aş spune că cinci ani ar fi o prognoză optimistă. Doi ani ar reprezenta un interval probabil, dacă ai crede în statistici. Vreau să rezist până se va găsi un tratament", a declarat Swayze. The American Cancer Society informează că doar 5% dintre pacienţii suferind de cancer pancreatic au o rată de supravieţuire de cinci ani. Cei mai mulţi dintre bolnavi mor în primele şase luni de la apariţia maladiei. "Bineînţeles că trec printr-un adevărat iad, că sunt speriat, furios şi că mă întreb de multe ori: «De ce eu ?»", a mărturisit actorul american, în timpul interviului difuzat de postul american ABC, negând, însă, categoric zvonurile care susţin că este pe moarte. Swayze a fost diagnosticat de medici cu cancer pancreatic de tip patru, în ianuarie 2008, iar în acel moment, boala îi afectase deja şi ficatul. Actorul a urmat o formă agresivă de chimioterapie şi un tratament bazat pe un medicament experimental. El a uimit industria cinematografică şi de televiziune când a decis să înceapă filmările la serialul de televiziune "The Beast", în timp ce se afla sub tratament şi refuzând orice medicamente calmante. "Când filmezi, nu poţi să iei medicamente", a motivat Swayze decizia lui de a refuza medicamentele împotriva durerii. În cele cinci luni petrecute pe platouri, actorul american a lipsit o singură zi şi jumătate de la filmările acestui serial de televiziune, a cărui lansare pe postul tv A&E este programată pentru 15 ianuarie. Căsătorit cu Niemi, de 33 de ani, Swayze a declarat că a rămas impresionat de numărul mare al mesajelor de dragoste şi de încurajare primite din partea fanilor, dar că nu îşi doreşte să devină simbolul unei persoane care a reuşit să trăiască, deşi a suferit de cancer. Swayze şi-a dobândit celebritatea cu rolul instructorului de dans din filmul "Dirty Dancing" (1987), care a inspirat multe musicaluri puse în scenă în Marea Britanie, Australia şi Canada. Swayze a jucat, de asemenea, alături de Demi Moore în filmul "Ghost - Fantoma mea iubită" (1990).
În mai 2008, Swayze a anunţat că s-ar putea să facă o continuare a filmului cult al anilor '90, "La limita extremă/ Point Break". (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea swayze