x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Patru zile, patru scene

Patru zile, patru scene

de Raluca Grintescu    |    25 Iul 2008   •   00:00

În Complexul Week-End din Tîrgu-Mureş, între 23 şi 26 iulie are loc o nouă ediţie Peninsula, cu un buget de organizare de circa 750.000 de euro, după cum a precizat Szepessy Szabolcs, directorul festivalului.



În Complexul Week-End din Tîrgu-Mureş, între 23 şi 26 iulie are loc o nouă ediţie Peninsula, cu un buget de organizare de circa 750.000 de euro, după cum a precizat Szepessy Szabolcs, directorul festivalului. Anul acesta vor fi patru scene – Weekend, Mureş, Kiss Arena şi Zakuska – pe care vor urca peste 80 de formaţii şi DJ de renume, fiind aşteptat un număr total de 50.000 de spectatori. Fanii genului heavy metal vor avea ocazia să vadă trupe ca Avantasia sau Epica, Morcheeba (foto) sau Beatsteaks, în timp ce pe scena destinată muzicii electronice vor urca ATB, LTJ Bukem sau John B. Pentru fanii muzicii româneşti vor veni anul acesta Zdob şi Zdub, Şuie Paparude, Fanfare Shavale, Viţa-de-Vie, Cargo sau Vama.

Pentru a nu fi expuşi nici măcar un minut plictiselii am adus din sport, artă, Civiliada sau cortul artelor şi suprize care anul trecut s-au concretizat în baie cu spume sau bungee-jumping. Biletul pentru o zi este de 45 de lei.

VACA DIN LĂPTĂRIE DĂ ARTE! Pe terasa La Motoare din Capitală a început cea de-a doua ediţie a Puzzle Project, care anul acesta s-a transformat într-un festival al artelor cu sloganul "Anul acesta vaca din Lăptărie dă Arte!". Puzzle Project Art Festival, eveniment ce se va încheia la 27 iulie, cuprinde categoriile: arte plastice, muzică, proiecţii video şi reuneşte mai mulţi participanti sub tema "Conflict?", întrebare la care vor răspunde cu toţi prin concepte creative. Artişti plastici din România, Turcia, Palestina, Israel, Croaţia şi Marea Britanie vor completa "puzzle-ul" pictural început anul trecut. Serile vor fi animate de concerte susţinute de formaţii şi dj-i din România, Germania, Bulgaria şi Polonia. Proiectul mai include evenimente interactive pe aceeaşi temă, precum o expoziţie foto, un concurs de ilustraţie şi de postcarduri, workshop-uri de stencil, pictură pe obiecte ceramice şi comics.

ADFEL DE PUBLICITATE. Aşa cum ne-am obişnuit deja, şi anul acesta Festivalul românesc de publicitate neconvenţională Adfel se va desfăşura pe terasa La Motoare în perioada 25-31 august. Evenimentul îşi propune să reunească o serie de lucrări neconvenţionale atît pentru branduri comerciale, cît şi pentru branduri culturale. Lucrările sînt prezentate atît sub formă de happening-uri, cît şi sub formă de execuţii adaptate pentru spaţiul terasei.

×
Subiecte în articol: anul anti tv