x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Paulson: Planul SUA de salvare a sistemului finaciar ar trebui folosit doar pentru ajutarea băncilor

Paulson: Planul SUA de salvare a sistemului finaciar ar trebui folosit doar pentru ajutarea băncilor

18 Noi 2008   •   00:00

Programul de 700 miliarde dolari de salvare a sistemului finaciar american ar trebui folosit numai pentru sprijinirea băncilor, şi nu în alte scopuri, precum achiziţia de titluri de valoare garantate prin ipoteci, a decratat secretarul Trezoreriei SUA, Henry Paulson.



"Deşi înţeleg interesul de a folosi resursele planului în alte scopuri, eforturile în care deja s-au angajat autorităţile vor face mai mult pentru a evita rezilierea contractelor de ipotecă decât s-ar putea obţine prin achiziţii semnificative de titluri de valoare garantate prin ipoteci cu fondurile programului de salvare", a spus Paulson.

El a precizat că scopul planului de 700 de miliarde dolari este numai de a sprijini sistemul financiar.

Trezoreria SUA, presată să acţioneze mai agresiv în sprijinul proprietarilor de locuinţe, a luat în considerare o serie de variante care i-ar fi permis folosirea unei părţi din fondurile programul de 700 de miliarde de dolari pentru a cumpăra sau renegocia ipoteci.

Aproape 70% dintre americanii adulţi sunt proprietari de locuinţe, iar aproximativ două treimi dintre aceştia au contractat împrumuturi ipotecare. Însă, în luna septembrie, unul din cinci americani cu credite ipotecare datora băncilor mai mult decât valora locuinţa ipotecată.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea