x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Păunul” Vamă şi "cocoşul” Răzvan

"Păunul” Vamă şi "cocoşul” Răzvan

de Horatiu Sima    |    12 Feb 2008   •   00:00
"Păunul” Vamă şi "cocoşul” Răzvan

13:50 Braşovenii se mândresc că joacă cu echipe de marcă,dar, în realitate, întâlnesc echipele satelit ale acestora, umflându-şi artificial palmaresul



Braşovenii se mândresc că joacă cu echipe de marcă,dar, în realitate, întâlnesc echipele satelit ale acestora, umflându-şi artificial palmaresul


Mi-a rămas în minte titlul din ziarul Evenimentul zilei de la rubrica de sport, "Colosal”, cu referire la fulminatul succes al echipei antrenate de Răzvan Lucescu, F.C. Braşov, 2-0 cu campioana Europei, Inter Milano, într-un meci de pregătire în Italia. Desigur, luînd rezultatul drept corect, şi presa de specialitate s-a întrecut în titluri care mai de care mai agresive, scoţînd în evidenţă o performanţă cu adevărat remarcabilă a unei echipe româneşti, mai ales că activează echipa de sub Tâmpa activează în liga a doua.


MINCIUNA.Trezirea a fost la fel de agresivă  şi nefericită, siteul oficial al milanezilor arătând ca scorul a fost doar 0-0, după două reprize a câte 30 de minute. În fond, chiar şi în aceste condiţii, să faci 0-0 cu Inter nu e de ici de colo, chiar dacă a fost un simplu antrenament, în care fotbaliştii au fost mai mult preocupaţi de amabilităţi pe gazon decât de joc. A surprins neplăcut pe toată lumea faptul ca mult mediatizatul fiu al tatălui, Răzvan, nu a pus lucrurile la punct din prima, lăsând loc interpretărilor şi împăunându-se cu un succes care, practic, nu a existat. Nici preşedintele Dinu Gheorghe nu a  reacţionat  la minciună, lăsându-ne un gust extrem de amar despre modul cum este tratată relaţia cu presa la un club care se vede deja intrat în Divizia A. Dacă acum fac asemenea lucruri, ne întrebăm cum vor proceda cei doi, dar şi năbădăiosul lor preşedinte, Ioan Niculaie, atunci când vor intra deja în lumea aşa zis bună a fotbalului.


IMPOSTURA. Cert este însă că respectiva impostură am mai întâlnit-o în fotbalul nostru, de data asta în prima ligă, la Petrolul Ploieşti, cu ani în urmă. Găzarii aveau un meci în Bulgaria, telefoanele mobile nu erau încă pe toate drumurile, aşa că era foarte greu să afli rezultatul unor meciuri amicale. Din acest motiv, am sunat la hotelul unde erau cazaţi petroliştii, preşedintele Ion Radu nu era  de găsit şi atunci am apelat la vicele Mihai Cristache. Nonşalant, a spus că Petrolul a câştigat cu 1-0, scor pe care la-am şi dat atunci în ziar. La venirea în ţară, am aflat că era exact pe dos, motiv pentru care am făcut cuvenita rectificare, întrebându-ne atunci şi acum cu ce scop am fost dezinformaţi. Poate tocmai din acest motiv am refăcut traseul meciurilor din cantonamentul de vară şi cel de acum al braşovenilor, încercând să desluşim ce se ascunde în spatele unor rezultate ce pot înnobila palmaresul unui club.


SECOND HAND. Ei bine, astă vară, în timpul cantonamentului din Elveţia, braşovenii au avut următoarele meciuri: 2-3 cu Yverdon, echipă ce activează în liga a doua elveţiană, 1-0 cu F.C.Wohlen, tot liga a doua elveţiană, 8-0 cu o echipă de amatori din liga a treia elveţiană, 2-2 cu F.C. Zurich, rezervele de la  prima echipă, campionă, 2-2  cu Al  Ittihad, echipa a doua,  1-1 cu Le Mans, echipa a doua, 0-0  cu  R.C. Strasbourg , echipa de rezerve a formaţiei ce activează în prima ligă  franceză.


PALMARES. Acum, în cantonamentul din iarna acestui an, din Spania, 3-3  cu Castellon, rezervele de la prima echipă, plus jucători de la echipa ce activează în liga a doua , clasată pe locul 9, 0-0  cu Unirea Urziceni, 1-2 cu Hercules, rezervele de la  prima echipă care joacă în liga secundă şi ocupă locul  11, 0-1  cu  Levante B,  ultimul loc în liga a  III-a spaniolă. Peste ani, sau chiar mai curând, toată lumea va uita că respectivele formaţii au evoluat cu rezervele sau cu fotbalişti din liga a doua sau a treia, rămânând doar cu nume precum: F.C. ZURICH, AL ITTIHAD, LE MANS, CASTELLON, HERCULES sau LEVANTE. Dacă mai atârnă pe un perete un tricou al clubului respectiv, palmaresul  tău este garantat!




×
Subiecte în articol: magazin liga