x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pe urmele Legendelor Olimpului

Pe urmele Legendelor Olimpului

de Adrian Vaduva    |    01 Aug 2008   •   00:00

Oana Popa a petrecut o săptămînă de vis în Grecia

După o săptămînă de vis în Creta, Bucureştiul i-a părut Oanei Popa puţin posomorît şi în acelaşi timp un oraş grăbit şi plin de şantiere. Nu e de mirare, dacă ţinem cont de plajele minunate cu apă limpede şi caldă, de locurile încărcate de istorie, unde timpul parcă s-a oprit în loc şi pe care le-a părăsit cu părere de rău. "Nu m-aş fi întors, dacă ar fi fost după mine!", ne-a mărturisit prezentatoarea rubricii Meteo de la Antena 3.

Timp de o săptămînă, Oana a vizitat cît de mult a putut în timpul acesta scurt. "În prima zi am fost în Agios Nikolaos, iar apoi în staţiunea Elounda. Peisajele sînt absolut spectaculoase. Ziua următoare am început-o prin a vizita Knossosul. Este un loc impresionant şi îmi doream să-l vizitez  încă din copilărie, după ce am citit «Legendele Olimpului»", ne-a povestit Oana.


PERIPEŢII. Şi cum o vacanţă fără peripeţii pe care să le povesteşti mai tîrziu prietenilor nu e vacanţă, vedeta Antenei 3 s-a rătăcit în drum spre Agia Galini (în traducere "Întodeauna liniştită"): "Din greşeală, am ajuns într-un loc pe care altfel nu l-am fi vizitat, un loc sălbatic şi de o frumuseţe rară, dar şi puţin periculos. Ne aflam pe un drum de ţară, în stînga era o stîncă, iar în dreapta marea... dar la vreo 200 de metri în jos! Şi, în plus, vîntul bătea atît de tare, încît micuţa nostră maşină se clătina! Într-un final am ajuns în Agia Galini, care este un orăşel turistic micuţ, dar fermecător, pe malul mării". Vacanţa a continuat cu vizitarea a două oraşe-port, care pe vremea veneţienilor au fost foarte înfloritoare – Rhetimnon şi Chania: "Primul pe care l-am vizitat a fost Rhetimnon, care era un port de legătură între Iraklion şi Chania. Aici am vizitat portul şi cetatea. Însă, Chania este de-a dreptul un loc mirific, care şi-a păstrat farmecul medieval. Este practic o bucăţică de Veneţia în Grecia". Au urmat excursii în Santorini, insula de legendă cu mai multe biserici decît case, mai mulţi măgari decît locuitori şi mai mult vin decît apă. "Se spune acest lucru deoarece pe insulă sînt doar 70 de familii, dar au aproape 50 de biserici, iar insula este foarte fertilă, agricultura fiind a doua sursă de venit, după turism. Arhitectura lor este absolut impresionantă, însă nu este un loc recomandat pentru cei cu rău de înălţime, deoarece casele sînt construite pe versanţi", ne-a declarat încîntată vedeta Antenei 3.


LEGEA CLAXONULUI. Un singur lucru a deranjat-o pe Oana, modul în care conduc cretanii: "După ce mergi cu maşina acolo, Bucureştiul pare mai uşor de suportat. Ei au străduţe foarte înguste şi foarte mulţi localnici folosesc motociclete sau scutere şi au un stil de condus destul de agresiv. Cînd am închiriat maşina, ni s-a spus că ei au o singură regulă de circulaţie: «regula claxonului»!".

×
Subiecte în articol: vedete