x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pepe, codamnat pentru vătămare corporală

Pepe, codamnat pentru vătămare corporală

18 Dec 2007   •   00:00

Pepe, pe numele său adevărat Ionuţ Pascu, a fost condamnat, de instanţa Judecătoriei Sectorului 6, la un an şi şase luni de inchisoare cu suspendare pentru vătămarea a doi tineri intr-un bar, in aprilie 2005 şi plata a 20.000 de lei daune morale.

De asemnea, fratele său, Miguel Pascu, a primit aceeaşi condamnare şi, in plus, două luni de inchisoare pentru lovire. Ambii beneficiază de suspendare a executării pedepsei, intr-o perioadă de incercare de trei ani şi şase luni.

Cei doi trebuie să-i plătească avocatul Andrei Codoiani 20.000 de lei cu titlul de daune morale plus 2.418 lei cheltuieli de spitalizare.

Sentinţa Judecătoriei poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Incidentul a avut loc in 19 apilie 2005, in barul Triangolo, unde persoanele lovite - avocatul Andrei Claudiu Condoianis şi Alina Corina Doroftei - inchiriaseră o masă pentru a juca biliard.

Intre aceştia şi Franco Pascu, nepotul lui Pepe, a izbucnit scandalul din cauza duratei de inchiriere a mesei de biliard.

Procurorii au stabilit că Pepe şi fratele lui, Miguel, s-au deplasat la bar la zece minute după izbucnirea acestui scandal. In timpul audierilor, cei doi au negat că ar fi venit la faţa locului, după ce au fost sunaţi de nepotul lor, dar această apărare a fost contrazisă de declaraţia unei tinere angajată ca barman. Aceasta a povestit procurorilor că Franco Pascu a plecat din bar, revenind după zece minute, insoţit de cei doi invinuiţi.

Anchetatorii au stabilit că "declaraţiile invinuiţilor sunt nesincere şi neconcordante cu celelalte probe administrate", fiind in contradicţie cu actele medicale existente.

In certificatul medical şi in raportul de expertiză medio-legală se arată că "leziunile traumatice suferite de partea vătămată s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur, şi nu de un corp dur". Condoianis a avut nevoie de 16-18 zile de ingrijiri medicale.

In timpul urmării penale, Condoianis a cerut schimbarea incadrării juridice a faptelor fraţilor Pascu din vătămare corporală gravă in cea de tentativă de omor. Prin ordonanţa 1097/P/2006 din 27 februarie 2006, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus neinceperea urmăririi penale pentru tentativă de omor, stabilindu-se că Pepe şi fratele lui nu au acţionat cu intenţia de a ucide. Acuzaţia lor a rămas cea de vătămare corporală gravă.

Intre timp, Franco Pascu a făcut plăngere impotriva lui Andrei Condoianis, sub acuzaţia de lovire. In 19 decembrie 2005, Tribunalul Bucureşti a hotărăt achitarea lui Condoianis pentru această faptă, pe motiv că nu prezintă pericol social.

Situaţia că şi Condoianis l-a lovit pe Franco inainte de venirea in bar a lui Pepe şi a lui Miguel a fost apreciată de procurori ca circumstanţă atenuantă a provocării pentru cei doi.
Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin Pepe