x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Petre Roman: "Forţa Democrată va apela la justiţie pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat"

Petre Roman: "Forţa Democrată va apela la justiţie pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat"

10 Feb 2008   •   00:00

13:26 Preşedintele Partidului Forţa Democrată, Petre Roman, a declarat că formaţiunea pe care o conduce va apela la justiţie pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat, acţiunea urmând să fie iniţiată după ce decizia de înregistrare a PDL va fi definitivă.
• Emil Boc: "Încercarea lui Petre Roman de a reînregistra Partidul Democrat nu are şanse de izbândă"
● Gheorghe Flutur: Petre Roman are "fantezii politice" când se gândeşte la reînfiinţarea PD 

Preşedintele Partidului Forţa Democrată, Petre Roman, a declarat că formaţiunea pe care o conduce va apela la justiţie pentru a prelua denumirea de Partidul Democrat, acţiunea urmând să fie iniţiată după ce decizia de înregistrare a PDL va fi definitivă.

Roman, fost preşedinte al PD, a precizat că hotărârea în acest sens a fost luată, sâmbătă, prin votul Conferinţei Naţionale extraordinare a formaţiunii şi că procedura internă, de partid, a fost îndeplinită.

"Vrem să preluăm nu doar denumirea, ci vrem să readucem PD acolo unde a fost. PD s-a născut în 1993, ca partid de centru-stânga, european, modern, lucruri abandonate ulterior", a declarat Petre Roman.

"Nu facem decât să revenim la ceea ce am fost", a adăugat el.

Roman a precizat că procedura de partid a fost îndeplinită, că există o hotărâre a Conferinţei Naţionale extraordinare şi că au fost operate modificări în Statutul Partidului Forţa Democrată, pentru a-l aduce "la ceea ce a fost statutul PD".

Fostul lider al PD a subliniat că deosebirile nu sunt mari. "Când am creat Forţa Democrată, am dorit să menţinem ceea ce însemna PD", a spus Roman.

Conferinţa Naţională extraordinară a Partidului Forţa Democrată decis că aducerea la îndeplinire a hotărârii se va face de către Biroul Executiv.

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, cererea de comasare prin absorbţie dintre PD devenit PDL şi Partidul Liberal Democrat (PLD). Decizia poate fi contestată în cinci zile de la pronunţare.

 

 

Boc: "Încercarea lui Petre Roman de a reînregistra Partidul Democrat nu are şanse de izbândă"

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că încercarea lui Petre Roman de a reînregistra PD ca formaţiune politică nu are, legal, şanse de izbândă, întrucât PDL „a conservat această denumire”, prin cererea făcută în instanţă, în urma fuziunii cu PLD.

„Vreau să să spun foarte simplu şi foarte clar: Nu este posibil ca domnul Petre Roman să reînregistreze PD. (...) Din punct de vedere legal formula propusă de Petre Roman nu are şanse de izbândă”, a declarat Emil Boc, ca reacţie la anunţul făcut de fostul lider democrat Petre Roman, de a reînregistra Partidul Democrat ca formaţiune politică.

Emil Boc a precizat că “prin formula prin care PD şi PLD s-au adresat instanţei de judecată, au conservat denumirea Partidului Democrat" şi, în plus, această formaţiune „nu se radiază din registrul partidelor politice”.

„Am ales acea formulă care să ne permită, pe de o parte, să avem continuitate la nivelul grupurilor parlamentare, şi, pe de altă parte, continuitate în ceea ce priveşte Partidul Democrat. Dacă am fi ales formula de comasare prin fuziune, cele două formaţiuni care s-au unit ar fi dispărut şi s-ar fi radiat din registrul partidelor politice. Însă am ales acea formulă juridică care ne-a permis atât continuitatea PD, cât şi a grupurilor parlamentare pe care le avem în Parlament”, a explicat Emil Boc argumentele juridice pentru care încercarea de reînregistrare a PD ca partid nu este posibilă.

În plus, Boc a mai menţionat că PDL a conservat şi „blocul PD plus sigla trandafirul” din însemnul electoral al partidului, astfel încât „nici un judecător din această ţară nu va putea da o sentinţă prin care să permită înfiinţarea unei alte formaţiuni, pentru a crea confuzii în mintea electoratului”.

Preşedintele PDL a spus că „Legea partidelor politice menţionează foarte clar că orice formaţiune politică nou înfiinţată trebuie să aibă semne distinctive de orice formaţiune înfiinţată anterior, pentru a nu se crea confuzii în cadrul electoratului".

Emil Boc a mai arătat că Petre Roman încearcă „să îşi crească procentele în rândul electoratului” prin această reînregistrare a PD.

„Este păcat că domnul Roman urmăreşte să îşi crească procentele în sondaje printr-o anumită stare de confuzie în rândul electoratului, când, în fapt, ar trebui să se concentreze pe proiecte şi programe care să îi permită creşterea în sondaje şi nu prin semănarea unei confuzii în rândul electorilor”, a declarat Boc.

 

 

Gheorghe Flutur: Petre Roman are "fantezii politice" când se gândeşte la reînfiinţarea PD 

 Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat că Petre Roman "are fantezii politice" când se gândeşte să reînfiinţeze PD, apreciind că şi Miron Cozma încearcă fără succes să resusciteze mişcarea în Valea Jiului.

Flutur a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că Petre Roman a arătat, în ultima perioadă, că se pricepe la dansat şi la cântat, dar că "are fantezii politice" când vorbeşte de reînfiinţarea PD.

"Văd că şi Miron Cozma a încercat o resuscitare a unei mişcări în Valea Jiului şi nu i-a mers. Aceeaşi soartă o va avea şi Petre Roman cu ideea de reînfiinţare a PD", a spus Flutur.

El a subliniat că PDL este continuatorul PD care, prin reunificare cu PLD a constituit singura forţă de centru-dreapta pregătită să guvenreze România după primele alegeri.
 

  • Mediafax



×