x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Plan terorist, dejucat la Barcelona

Plan terorist, dejucat la Barcelona

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Ian 2008   •   00:00

10:11 •  Islamiştii radicali arestaţi vineri noapte la Barcelona pregăteau atentate sinucigaşe în Spania şi acţionau la ordinul al-Qaida din Pakistan, a afirmat luni cotidianul El Periodico de Catalunya, relatează AFP.

Islamiştii radicali arestaţi vineri noapte la Barcelona pregăteau atentate sinucigaşe în Spania şi acţionau la ordinul al-Qaida din Pakistan, a afirmat luni cotidianul El Periodico de Catalunya, relatează AFP.

CELUĂ TERORISTĂ. "Acţiunea teroristă eşuată de sâmbătă, la Barcelona, a fost decisă în urmă cu câteva luni în Pakistan de către structura centrală a reţelei al-Qaida", potrivit ziarului, care citează surse din anchetă. "Cei care au dat ordinul se află în Pakistan", potrivit unei surse. "Pregăteau atentate sinucigaşe. Cei care au venit aici au făcut acest lucru pentru a se sinucide", a subliniat sursa. El Periodico precizează că, dintre cele 14 persoane arestate, printre care 12 pakistanezi şi doi indieni, mai multe efectuaseră deplasări recente în Pakistan. Grupul a primit ordinul de a comite un atentat la Barcelona din partea unor responsabli al-Qaida, în cursul unei reuniuni într-o tabără teroristă din Waziristan. Operaţiunea, efectuată bntr-un cartier din centrul Barcelonei, a permis confiscarea mai multor componente care serveau la fabricarea de explozibili, a anunţat Ministerul de Interne. "Potrivit dovezilor de care dispunem, este vorba despre un grup cu caracter islamist radical, cu un nivel semnificativ de organizare, care era pe punctul de a trece de la radicalizarea ideologiei la acţiuni violente", a spus ministrul de interne, Alfredo Perez Rubalcaba.

 

×
Subiecte în articol: magazin