x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Poligonul Băneasa a intrat în febra afacerilor imobiliare

Poligonul Băneasa a intrat în febra afacerilor imobiliare

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Ian 2008   •   00:00
Poligonul Băneasa a intrat în febra afacerilor imobiliare
Singurul complex sportiv din ţară, în care se pregătesc sportivii lotului olimpic de tir, aflat în Pădurea Băneasa – Tunari, pare să îşi trăiască ultimile clipe ale existenţei. O anchetă realizată de Gazeta Sporturilor pune pe tapet o afacere imobiliară de peste 200 milioane de euro. În spatele ei pare să se afle KVB Economic SRL. Unul dintre acţionarii acestei societăţi este Sulfina Barbu, fost ministru al mediului.

TEAMĂ. Alin Moldoveanu, Ion Toman, Iulian Raicea şi Lucia Mihalache sunt cei patru sportivi care vor reprezenta România la JO de la Beijing. Ei se pregătesc în cadrul Poligonului Tunari, aflat în mijlocul pădurii Băneasa. De aproximativ două luni, cei patru sportivi trag rafalele printre copaci tăiaţi de mai mulţi drujbişti care îşi justifică prezenţa şi acţiunile prin „ecologizarea zonei şi reîntinerirea pădurii”. Realitatea arată, însă, cu totul altfel. Cei 66.000 metri pătraţi ai poligonului par o afacere destul de tentantă bpentru investitorii imobiliari, preţul acestui teren arătând o sumă ameţitoare, 200 de milioane de euro. De altfel sportivii sunt convinşi că 2008 este ultimul an în care se va mai face activitate sportivă în acest loc. „Cred că este ultimul an în care noi ne mai pregătim aici. Este o zonă mult prea vânată şi noi prea mici”, este concluzia lui Ion Toman, sportiv care ne va reprezenta la JO la proba de talere (skeet).

INTERESUL POARTĂ FESUL. Sportivii nu par să arunce vorbe în vânt. Conform cotidianului Gazeta Sporturilor, în urmă cu două luni, firma KVB Economic SRL, care îi are ca acţionari pe Sulfina Barbu – fost ministru al mediului, şi pe Silvian Ionescu – fost comisar general al Gărzii de Mediu, a întocmit un studiu care are ca obiect chiar Pădurea Băneasa. Conform datelor relevate de raport, „defrişarea a 10-15 hectare ar fi în avantajul protecţiei mediului ” iar orice construcţie pe zona verde „ar fi binevenită”! Mai mult, această societate a întocmit studiul de impact pentru obţinerea aprobărilor necesare demarării unui proiect imobiliar „Zona Verde”, întins pe 20 de hectare, şi care cuprinde o parte importantă din actualul Poligon Tunari. În 2004, ANS a concesionat FR Tir poligonul pentru o perioadă de 49 de ani, cu titlu gratuit. Octavian Belu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, susţine că „suprafaţa nu este revendicată de nimeni şi că dorim să exploatăm mai mult această bază, a cărei suprafaţă este 66.000 metri pătraţi, prin mărirea spaţiilor de cazare pentru sportivi”.

×
Subiecte în articol: magazin