x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Polonia confirmă că forţele ruse au deschis focul la trecerea convoiului prezidenţial

Polonia confirmă că forţele ruse au deschis focul la trecerea convoiului prezidenţial

23 Noi 2008   •   00:00

Varşovia a confirmat pentru postul de televiziune polonez TVN24 că forţele ruse au deschis focul duminică, în momentul trecerii convoiului preşedinţilor Poloniei şi Georgiei, Lech Kaczynski şi Mihail Saakaşvili, în apropiere de Osetia de Sud, relatează RIA Novosti în pagina electronică.



Kaczynski se afla în Georgia pentru a participa la ceremoniile organizate cu ocazia celei de-a cincea aniversări a "revoluţiei trandafirilor", care marchează sosirea la putere a lui Mihail Saakaşvili. El şi-a început deplasarea printr-o vizită la o tabără de refugiaţi instalată după conflictul ruso-georgian din august.

"Când ne-am apropiat de patrulele ruse, câteva tiruri s-au auzit dinspre ei. Au fost cel puţin trei rafale de carabină. Preşedintele (Lech Kaczynski) a rămas împietrit", a declarat secretarul său, Michal Kaminski, intervievat de postul TVN24.

"Au fost într-adevăr tiruri ruse, dar nu pot afirma dacă autorii au tras în aer sau în direcţia noastră", a adăugat el.

Convoiul prezidenţial a plecat ulterior spre Tbilisi.

Ambasada Poloniei la Tbilisi a confirmat de asemenea tirurile de armă. "Este adevărat. Convoiul care îi transporta pe preşedinţii polonez şi georgian a fost vizat de focuri în această seară la frontiera cu Osetia de Sud", a declarat o secretară a ambasadei, fără a preciza sursa tirurilor.

"Tirurile nu i-au atins pe preşedinţi. Dar programul vizitei a fost modificat uşor", a adăugat ea.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea