Daca il studiezi la lumina zilei, Tagon pare a fi doar un beagle obisnuit. Insa lucrurile se schimba atunci cand il privesti pe intuneric, multumita oamenilor de stiinta sud-coreeni, care au reusit sa il transforme in primul caine fosforescent din lume. Daca intai au fost purceii, soarecii si pisica fosforescenta, acum Tagon este in centrul atentiei ca primul specimen canin cu aceasta trasatura indusa prin modificarea ADN-ului, in scopuri stiintifice menite cautarii tratamentelor impotriva bolilor precum Alzheimer sau Parkinson.
Potrivit cercetatorilor de la Colegiul de Medicina Veterinara al Universitatii Nationale din Seul, caracteristica fosforescentei catelusei a fost indusa utilizand tehnici de clonare, culoarea verde a extremitatilor acesteia activandu-se daca animalului i se administreaza un antibiotic pe baza de doxicilina.
'Crearea lui Tagon deschide noi orizonturi avand in vedere ca gena injectata pentru a face catelusa sa straluceasca poate fi inlocuita cu una care sa impiedice dezvoltarea unor boli umane fatale', a declarat cercetatorul sef Lee Byeong-Chun, citat de Daily Mail. El a mai adaugat ca procedeul obtinerii acestei fosforescente a inclus tehnologia transferului nuclear la celule somatice, folosita la crearea primului caine clonat din lume, Snuppy, in anul 2005.
Cercetatorii au mai explicat ca motivul pentru care au ales un caine este acela ca organismul specimenelor canine si cel al oamenilor pot dezvolta 268 de boli comune, echipa oamenilor de stiinta considerand ca dezvoltarea un metode de tratament la caini putand veni in ajutorul afectiunilor umane.