x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Privatizarea Antibiotice SA a intrat în impas

Privatizarea Antibiotice SA a intrat în impas

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Feb 2008   •   00:00
Privatizarea Antibiotice SA a intrat în impas

10:21 • Judecătorii Curţii de Apel Iaşi nu au reuşit să se pună de acord, joi, cu privire la suspendarea hotărârii Guvernului prin care s-a decis privatizarea fabricii Antibiotice SA, cauza urmând a se judeca într-un Complet de divergenţe în ziua de 11 februarie.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi nu au reuşit să se pună de acord, joi, cu privire la suspendarea hotărârii Guvernului prin care s-a decis privatizarea fabricii Antibiotice SA, cauza urmând a se judeca într-un Complet de divergenţe în ziua de 11 februarie.

VIZIUNI DIFERITE. Potrivit sindicaliştilor de la Antibiotice SA, în timp ce unul dintre judecători a admis că hotărârea trebuie suspendată, celălalt magistrat s-a opus. Prin urmare, avocaţii celor două părţi implicate în proces, Sindicatul Liber Antibiotice SA şi Guvernul României, vor fi nevoiţi să-şi expună din nou pledoariile, de data aceasta în faţa unui Complet de divergenţe format din trei judecători de la Curtea de Apel Iaşi. "Nu vreau să comentez. Vă spun doar că aşteptăm cu încredere termenul de luni", a declarat liderul de sindicat de la Antibiotice SA, Vasile Stângă. Conform acestuia, pe 11 februarie Completul se va şi pronunţa în acest dosar. Sindicaliştii producătorului de medicamente au contestat în instanţă hotărârea Executivului, argumentând că metoda de privatizare aleasă, respectiv licitaţie prin strigare, nu oferă măsuri de protecţie socială, iar fabrica îşi poate pierde obiectul de activitate. Procesul a demarat în luna noiembrie 2007, desfăşurându-se până acum patru termene de judecată. Pe de altă parte, investitorii interesaţi să cumpere 53% din acţiunile fabricii pot depune ofertele până pe 17 martie. Dacă instanţa va decide însă în favoarea sindicaliştilor, privatizarea fabricii va fi oprită.

×
Subiecte în articol: magazin