x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun PSD şi UDMR îl găsesc pe Băsescu vinovat de blocajul existent

PSD şi UDMR îl găsesc pe Băsescu vinovat de blocajul existent

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Feb 2008   •   00:00
PSD şi UDMR îl găsesc pe Băsescu vinovat de blocajul existent

10:18 • Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat luni că,în urma discuţiilor avute cu liderul UDMR Marko Bela,s-a ajuns la concluzia că principalul vinovat pentru blocajul existent este Traian Băsescu, dar discuţiile despre rezolvarea democratică a situaţiei vor continua.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat luni că,în urma discuţiilor avute cu liderul UDMR Marko Bela,s-a ajuns la concluzia că principalul vinovat pentru blocajul existent este Traian Băsescu, dar discuţiile despre rezolvarea democratică a situaţiei vor continua.

PUNCT COMUN. Geoană, a menţionat că, deşi există solidaritatea firească între PNL şi UDMR, cei din Uniune recunosc faptul că există un blocaj în România: "Argumentele au fost prezentate şi cu toţii am căzut de acord că situaţia de blocaj în care se află România, principalul vinovat fiind Traian Băsescu, trebuie să găsească o soluţionare democratică într-un cadru parlamentar şi politic natural într-un astfel de moment. Răul principal îl reprezintă preşedintele Băsescu, dar în acest moment nu avem dreptul să blocăm România într-o situaţie rea. Credem că varianta rezolvării prin anticipate reprezintă o soluţie rezonabilă şi pe care o vom analiza în continuare". Întrebat dacă UDMR nu este de acord cu anticipatele, Geoană a răspuns că nu, aceasta fiind o discuţie care va continua pentru a se găsi "o rezolvare politică". "Încercăm să lansăm o dezbatere despre o soluţie democratică, poate sunt şi alte formule pentru a ieşi din situaţia de blocaj", a afirmat Geoană, care nu a dorit să dea detalii despre chestiunile concrete discutate cu cei din UDMR. Cât priveşte varianta moţiunii de cenzură, liderul PSD a răspuns evaziv că partidul său se află în "explorarea posibilităţilor de ieşire din situaţia de blocaj. Sunt mai multe alternative, vom discuta. Şi moţiunea de cenzură este o soluţie, dar nu este soluţia de ipoteză de lucru cu care pornim". Geoană a mai menţionat că încă nu a avut o discuţie cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele PSD şi cel al UDMR au avut luni seară o discuţie, alături de delegaţii ale celor două formaţiuni. Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat luni că, pentru rezolvarea blocajului instituţional, este demisia Cabinetului şi apoi anticipatele.

×
Subiecte în articol: magazin udmr