x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Putin amână decizia de a fi prezent la Summit-ul NATO de la Bucureşti

Putin amână decizia de a fi prezent la Summit-ul NATO de la Bucureşti

de Corina Andriuta    |    31 Ian 2008   •   00:00
Putin amână decizia de a fi prezent la Summit-ul NATO de la Bucureşti

10:04 • NATO nu a primit încă răspunsul Moscovei la propunerea de a organiza un summit Rusia-NATO în marja Summit-ului Alianţei de la începutul lunii aprilie de la Bucureşti, a declarat purtătorul său de cuvânt, James Appathurai, pentru rian.ru. "Nu am primit încă niciun răspuns", a declarat, sec, reprezentantul NATO. Conform presei din Rusia, Vladimir Putin este foarte prins în organizarea alegerilor electorale care se apropie în Rusia.

NATO nu a primit încă răspunsul Moscovei la propunerea de a organiza un summit Rusia-NATO în marja Summit-ului Alianţei de la începutul lunii aprilie de la Bucureşti, a declarat purtătorul său de cuvânt, James Appathurai, pentru rian.ru. "Nu am primit încă niciun răspuns", a declarat, sec, reprezentantul NATO. Conform presei din Rusia, Vladimir Putin este foarte prins în organizarea alegerilor electorale care se apropie în Rusia.

SE LASĂ RUGAT? James Appathurai nu a exclus posibilitatea organizării unui Consiliu NATO - Rusia la Bucureşti, în marja summitului din 2-4 aprilie, indiferent care va fi răspunsul preşedintelui Vladimir Putin. Secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer a trimis o scrisoare preşedinţiei ruse, propunându-i organizarea, în marja summitului NATO, a unui Consiliul NATO-Rusia la nivel de şefi de stat şi de guvern. Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, anunţase în 24 ianuarie că Rusia nu a luat încă o decizie în ceea ce priveşte propunerea Alianţei. El a reamintit că la începutul lunii aprilie va fi deja cunoscut numele noului şef de stat, dar acesta nu va fi încă în funcţie. Potrivit legii, ceremonia de învestire a noului preşedinte ales trebuie să aibă loc în luna mai. Prin consecinţă, invitaţia NATO este adresată preşedintelui Putin, care la data summitului va mai fi încă în funcţie.

×
Subiecte în articol: magazin nato