x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Raluca Iuga - O nouă Super Nanny

Raluca Iuga - O nouă Super Nanny

22 Iun 2007   •   00:00

Din 24 iunie, "Super Nanny" revine la Prima TV, pentru a da o mănă de ajutor părinţilor, in educarea copiilor. Raluca Iuga, noua Super Nanny, a fost invăţătoare timp de patru ani, iar după terminarea facultăţii a fost şase ani institutor intr-o şcoală particulară internaţională din Bucureşti şi şi-a dorit mult să indeplinească acest rol


In ajutorul părinţilor

Din 24 iunie, "Super Nanny" revine la Prima TV, pentru a da o mănă de ajutor părinţilor, in educarea copiilor. Raluca Iuga, noua Super Nanny, a fost invăţătoare timp de patru ani, iar după terminarea facultăţii a fost şase ani institutor intr-o şcoală particulară internaţională din Bucureşti şi şi-a dorit mult să indeplinească acest rol. "E un vis care a devenit realitate! Am vrut să devin Super Nanny pentru că e o experienţă unică in care pot folosi tot ceea ce am invăţat pănă acum. Mereu cu alţi copii şi alţi părinţi", ne-a spus Raluca.

ARE CU CE. Cei zece ani de experienţă cu copiii o indreptăţesc pe Raluca să dea sfaturi părinţilor despre cum ar trebui educate odraslele lor: "Am petrecut uneori mai multe ore pe zi alături de copii decăt petreceau părinţii lor. Am invăţat că esenţial este să le cunoşti temperamentul şi personalitatea, ca să-i poţi motiva, invăţa şi ghida. Am relaţionat mult şi cu părinţii şi am descoperit ce aşteptări au de la propriii copii, cum privesc educaţia, cum ar dori să relaţioneze şi să comunice cu ei, care sunt dificultăţile pe care le intămpină". Pe de altă parte, este important să te inţelegi cu micuţii, care de obicei nu prea ţin seama de convenienţe. "De regulă mă inţeleg bine cu prichindeii. Copiii au uneori momente de sinceritate care pot dezarma un adult. Işi manifestă tranşant simpatia sau antipatia şi nu prea ţin cont de convenienţe. Aşa iţi dai sigur seama dacă te plac sau nu, dacă ii incăntă ceea ce le propui sau ii lasă indiferenţi", mărturiseşte "superdădaca".

ERORILE PĂRINŢILOR. După spusele sale, greşelile majore făcute de părinţi sunt să confunde dragostea pentru copil cu lipsa autorităţii. Sau să confunde autoritatea cu atitudinea ameninţătoare. In ambele cazuri, lucrurile scapă de sub control, iar comunicarea şi inţelegerea devin aproape imposibil de realizat.

In această emisiune, Super Nanny este incăntată cel mai mult de timpul petrecut in compania prichindeilor şi că poate să se joace cu ei. "Imi place că mă pot juca cu copiii şi că-i pot invăţa pe părinţi să facă acelaşi lucru! E fascinant să pătrunzi in viaţa unei familii, să fii la inceput un fluture pe un perete, ca să-i poţi observa şi inţelege, iar apoi să-i sfătuieşti pe toţi", a incheiat noua Super Nanny.

"A fi neastămpărat face parte din copilărie, cu condiţia să nu depăşeşti anumite graniţe ale comportamentului. Ceea ce contează este ca un copil să-şi respecte părinţii şi bunicii, să ţină cont de hotărările pe care aceştia le iau, să-şi ţină promisiunile"

Raluca Iuga

×
Subiecte în articol: vedete super nanny super nanny