x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Razboi si pace

Razboi si pace

de Sebastian S. Eduard    |    04 Aug 2006   •   00:00
Razboi si pace
CARTE
"Istoria", cea mai recenta enciclopedie din seria pentru intreaga familie

Dupa "Stiinta", "Natura" si "Geografia", lucrari enciclopedice remarcabile aparute la Editura Teora, colectia se imbogateste cu "Istoria", un volum color de aproape 500 de pagini.

REALITATE VS FICTIUNE. Deseori, realitatea este mai stranie decat fictiunea. Aceasta enciclopedie de istorie, traducere dupa originalul in limba engleza aparut la prestigioasa editura britanica Kingfisher, este plina de fapte fascinante si povestiri adevarate despre oameni, locuri si evenimente din trecut care au modelat lumea plina de culoare, dar inca framantata pe care o cunoastem azi. Cauzele si efectele actiunilor si evenimentelor sunt explicate pe larg, alcatuind un tablou viu al modului in care conducatorii, despotii, artistii si savantii care au trait cu sute de ani in urma au lasat o mostenire ce marcheaza inca viata oamenilor de la inceputul secolului al XXI-lea.

SECTIUNI. Textul ce prezinta - cu claritate - informatiile este insotit de casete cu datele importante, fotografii color, ilustratii superbe si harti. Din hartile de ansamblu de la inceputul fiecarui capitol aflati imediat ce evenimente majore au avut loc intr-o anumita perioada. Acestea sunt organizate pe continente sau pe regiuni ale lumii. La sfarsitul capitolelor sunt dezvoltate trei teme speciale - o privire de ansamblu asupra artelor, arhitecturii, stiintei si tehnologiei din perioada respectiva. Iar la sfarsitul cartii exista o sectiune cu liste ce permit accesul rapid si usor la o seama de nume si date.

semnale Editoriale

SAMURAIUL

Editura Polirom. Considerat unul dintre cele mai reusite romane ale lui Shusaku Endo, romanul surprinde momentul persecutiei crestine in Japonia, povestind intamplarile prin care trec primii japonezi care pasesc in Europa. Dintre emisarii trimisi de Japonia in 1613 pentru a duce tratative si a strange relatiile cu puterile europene face parte un misionar franciscan stabilit in Japonia - un personaj ambitios, care spera sa obtina o serie de privilegii pentru a-si infiinta propriul ordin la intoarcerea in tara. Alt emisar este Rokuemon Hasekura, un simplu samurai.

ARTA DE A NEGOCIA

Editura Humanitas. Traim intr-o lume in care totul se negociaza, indiferent ca esti la serviciu, acasa, cu familia ori cu prietenii. Sinteza celor 30 de ani de experienta ai autorului in domeniu, cartea lui Herb Cohen este manualul perfect, ghidul practic pe care te poti baza pentru a deprinde pana la detaliu arta de a negocia. "Castigatorii par sa fie oameni care nu numai ca sunt competenti, dar au si abilitatea de a-si «negocia» calea spre atingerea scopului", crede Herb Cohen. "Arta de a negocia" s-a vandut in peste 1.000.000 de exemplare in intreaga lume.

LORDUL LUMINII

Editura Nemira. Publicat in 1968, romanul fantasy "Lordul luminii" a primit un Premiu Hugo si a fost nominalizat, in acelasi an, la Premiul Nebula… Oamenii descopera secretul nemuririi reincarnandu-se in alte corpuri. Inchisi intr-un oras celest, si-au dat numele unor zei hindusi pentru a obtine adoratia celor care vad in puterea lor o manifestare divina. Intr-o zi, satul de aceasta teocratie care mentine lumea intr-un scandalos obscurantism, un vechi luptator hotaraste ca este timpul ca oamenii sa imparta secretul zeilor…

12 ANI CU HITLER

Editura Meditatii. Cartea ne permite sa-l descoperim pe Adolf Hitler altfel decat asa cum ni-l prezinta cartile de istorie. Nu este o incercare de a-i justifica actele. Textul cartii este marturia doamnei Christa Schröder, cea care a fost pret de 12 ani secretara particulara a dictatorului. Marturia acesteia a fost inregistrata in lagarul de la Augsburg, in anul 1947. (C.O.)
×