x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Razbunarea lui Rubik: Puzzle-ul secolului XXI

Razbunarea lui Rubik: Puzzle-ul secolului XXI

04 Feb 2009   •   00:00
Razbunarea lui Rubik: Puzzle-ul secolului XXI


Cu cativa ani in urma, cand copiii stateau mult mai putin in fata jocurilor de pe calculator, facea senzatie cubul Rubik, cel mai vandut puzzle din istorie.



Cubul Rubik a fost inventat in 1974, si a fost disponibil pe piata incepand cu anul 1980, cand a devenit rapid un fenomen. Vanzarile produsului au inceput sa creasca in momentul in care, cu ajutorul internetului, au fost disponibile tutoriale video de rezolvare a problemei.

Se pierdeau ore intregi de manevrare a cubului in cautarea solutiei, pana cand,  dezvaluirea secretului a generat o cursa dupa recordul de rezolvare a problemei intr-un timp cat mai scurt.

Cei mai rapid in rezolvarea cubului Rubik este adolescentul olandez Erick Akkersdijk -7.08 seconds. La polul opus se afla Graham Parker, care inarmat cu stoicism impotriva durerilor de incheieturi, a celor de spate si a noptilor nedormite a reusit sa rezolve problema Rubik anul acesta, dupa 26 de ani de incercari continue.

Inventatorul cubului, profesorul ungar Erno Rubik, spune ca noua sa inventie, Rubik 360, va avea un succes si mai mare. Folosind aceeasi formula: manevrabilitate extrem de simpla si incitarea intr-o goana nebuna in gasirea solutiei, noul joc consta in deplasarea unor bile din plastic aflate in interiorul unui set de sfere transparente. "360 este cel mai inovativ si mai interesant joc de puzzle pe care l-am dezvoltat, adoptand elemente de design original el il face pe utilizator sa-si foloseasca toate resursele de dexteritate si logica", marturiseste profesorul Rubik.  
www.dailymail.co.uk


Click pentru a mari imaginea / foto: www.dailymail.co.uk

×
Subiecte în articol: magazin rubik