x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Răzvan Spiridon: caută Next Diva

Răzvan Spiridon: caută Next Diva

de Adriana Vaduva    |    01 Oct 2010   •   00:00
Răzvan Spiridon: caută Next Diva

După o absenţă de trei ani de pe micul ecran, Răzvan Spiridon revine în televiziune la Euforia TV. Are o misiune foarte clară: să găsească următoarea divă a României.

• Ai lipsit o lungă perioadă de timp de pe sticlă, ba chiar spuneai că „ruptura" este definitivă. Ce te-a determinat să revii?

M-a atras numai şi numai ţelul final propus de proiectul Next Diva: acela de a oferi publicului un nou om de televiziune, pregătit din toate punctele de vedere pentru a face faţă adevăratelor vedete din branşă şi pentru a îndepărta acele personaje care au scăzut nivelul calitativ al programelor tv.


• Ce calităţi are, din punctul tău de vedere, o di­vă?

Obligatoriu are atitudine şi emană eleganţă în tot ceea ce face şi ce spune. Este enigmatică şi seduce prin va­lori cu mult mai profunde: voce plăcut modulată, vocabular bogat, ţinute vestimentare elegante şi adecvate programului pe care îl găzduieşte, coordonare bună a mişcărilor corpului, dar şi o senzualitate indusă de toate calităţile enumerate mai sus. O divă are un magnetism unic.


• La ce modele v-aţi gândit voi când aţi hotărât cri­­te­riile de „admitere"?

Nu ştiu de vreun model pe care să-l fi luat ca etalon echipa de producţie a emisiunii Next Diva când a demarat acest proiect. Tocmai faptul că vom putea descoperi un altfel de divă reprezintă adevărata provoca­re.


• Ce te determină să crezi că veţi reuşi să o găsiţi pe următoarea divă a României?

Sunt folosite metodele de selecţie care au funcţionat cel mai bine în ultimii 15 ani în România. Aşa au fost alese adevăratele vedete de televiziune, cele care rezistă trecerii timpului şi care plac încă publicului.


• Eşti practicant de sporturi extreme, câteva dintre divele noastre sunt renumite pentru pasiunea pentru adrenalină. În consecinţă, le veţi supune pe concurente unor teste care să le dovedească aptitudinile şi la acest capitol?

Va fi consumată destulă adrenalină şi în platoul emisiunii Next Diva, nefiind însă vorba despre probe cu caracter de sport extrem. Juriul este sever şi le va testa permanent fetelor capacitatatea de a face faţă diferitelor tipuri de stres. Ceea ce va produce, desigur, des­cărcări masive de adrenalină în sânge. Dacă diva aleasă de noi va opta şi pentru sporturi extreme, o va face ulterior, numai pentru imagine, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul tuturor celorlalte dive, deja consacrate. Nimeni nu-şi periclitează sănătatea şi frumuseţea în mod conştient, acestea fiind de fapt calităţile cu care se poate lăuda o adevărată divă.

• Care este rolul fiecăruia dintre membrii ju­riului?

Sunt trei profesionişti incontestabili în dome­niile din care provin. Tonkins este coregraf, a lucrat cu Cher, Janet Jackson, Paula Abdul şi cu multe alte vedete uriaşe ale show-biz-ului american, iar rolul său este tocmai acela de a judeca mişcarea scenică, postura, gesturile, într-un cuvânt, mesajul nonverbal, „limbajul trupului". Ozana Barabancea este o divă autentică. Are calităţi vocale de excepţie: cântă operă, jazz, musical şi trece extrem de lejer de la un gen la altul, fără ca vocea să dea semne de stres. Ozana are atitudine de divă, cucerind imediat sufletele spectatorilor, şi „trece sticla" atunci când apare la televizor. Dan Silviu Boerescu este un erudit, specialist în filologie, un cunoscut publicist care în ultimii ani şi-a dedicat timpul descoperirii adevăratelor valori, de orice tip ar fi acestea.


• Cum ai reacţiona dacă fetele tale ţi-ar spune când vor mai creşte că vor să fie şi ele dive?

Nu m-ar mira să îşi dorească acest lucru, dat fiind faptul că mama lor este o divă. Le-aş susţine numai dacă ar avea parte de acelaşi program serios de pregătire şi de selecţie la care am fost supuşi atât soţia mea, Andreea, cât şi eu atunci când ne-am început carierele în televiziune.

×
Subiecte în articol: vedete