x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Regii uitaţi ai Israelului

Regii uitaţi ai Israelului

de Raluca Grintescu    |    29 Feb 2008   •   00:00

Experţii în religie, pe urmele povestirilor biblice despre crime, miracole şi mistere

Evenimentele din cartea sfântă s-au întâmplat cu adevărat? În 1947, în deşertul Iudeii, un cioban a des­co­pe­rit un mănunchi de texte uzate, scri­se pe papirus şi piei de animale.

Ce secrete dezvăluie Pergamentele de la Marea Moartă despre iudaism şi creştinism aflăm în seria de docu­men­tare “Enigmele Bibliei”! Se ana­li­zează, de asemenea, şi po­vestea bi­ne­cunoscută despre Cain şi Abel: Vraj­bă între fraţi.

În final se vor­beş­te despre Regii uitaţi ai Israelului. Po­trivit Bibli­ei, David l-a ucis pe Go­liat şi a ­cucerit Ierusalimul, devenind primul rege al Israelului. Dar este adevărată această poveste sau este doar atât… o poveste?

 

MIT SAU ADEVĂR. David şi Solo­mon au fost primii regi ai Israelului. David l-a omorât pe Goliat, a capturat Israelul şi a devenit pri­mul rege, dar şi unul dintre cei mai mari păcătoşi din istorie.

Biblia mai spune că fiul său, Solomon, a construit primul templu şi a condus Israelul, o metropolă magnifică şi puternică la acea vre­me. Pe cât de talentaţi şi virtuoşi, pe atât de slabi şi vicioşi au fost David şi Solomon.

Au fost ei într-ade­văr bărbaţi adevăraţi care au condus imperii reale ori doar eroii fictivi ai unor impe­rii miti­ce?

Răs­punsul îl vom afla în do­cu­men­ta­rul “Eni­gme­le Bi­bliei”.

 

 

×
Subiecte în articol: documentar