x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Richard Harris si copilul-stafie

Richard Harris si copilul-stafie

de Radu Popa    |    21 Iul 2006   •   00:00
Richard Harris si copilul-stafie
MISTERE
Richard Harris se confunda cu Albus Dumbledore din filmele cu Harry Potter

Spectatorii si-l amintesc pe Richard in rolul Marc Aureliu din filmul "Gladiatorul". Cei mai varstnici nu au uitat evolutiile sale in pelicule precum "Camelot", "Campia" sau "Revolta pe Bounty". Putini stiu insa ca actorul a locuit cativa ani cu fantoma unui baietel de 8 ani. La inceputul carierei, Harris interpreta cu brio "rolul" de playboy, ce se potrivea perfect unui tanar actor de origine irlandeza. Atractia sa catre aventura si o viata libertina a facut ca, intr-o dimineata, sa se trezeasca in gradina unei case foarte frumoase. Vazand impunatorul imobil, Harris si-a propus ca, intr-o buna zi, acesta sa devina proprietatea sa, dupa cativa ani reusind sa-l cumpere.

STAFIA "JUCAUSA". Deseori, in timpul petrecerilor de la Hollywood, conversatiile purtate de Richard reveneau la proprietatea din Marea Britanie si fantoma ce "locuia" in turnul resedintei sale. El povestea despre spiritul nelinistit si despre "farsele" jucate de acesta unora dintre prietenii sai. Singura nemultumire a lui Harris referitoare la "coabitarea" sa cu fantoma era legata de faptul ca nu se putea odihni suficient. Deseori, spectrul il trezea la miezul noptii, cand "trantea" usile, "urca" sau "cobora" scarile. Richard a incercat sa-i "explice" stafiei ca un actor are nevoie de odihna si liniste, amenintand-o ca, daca nu inceteaza "vanzoleala", urmeaza sa o supuna… exorcizarii. El a incercat sa apeleze chiar si la o "solutie de compromis" si a amenajat o camera speciala in varful turnului, cu jocuri si jucarii, sperand ca astfel sa mai "tempereze" stafia. In ciuda incursiunilor fantomei, Harris isi indragea foarte mult resedinta bantuita. Nevoit sa efectueze o deplasare de mai multe saptamani in vederea unor filmari, el si-a exprimat regretul ca trebuia sa lipseasca mult timp de acasa.

Mai in gluma, mai in serios, Harris a remarcat in prezenta unor prieteni ca trebuia sa faca "serioase eforturi" pentru a-si intretine resedinta bantuita si "micuta si zgomotoasa" sa stafie. Richard a murit in anul 2002, cu putin inainte de premiera americana a peliculei "Harry Potter si Camera Secretelor". Trupul sau a fost incinerat, iar cenusa, imprastiata pe proprietatea pe care o detinea in Bahamas.

INDIFERENTA. "Nu ma intereseaza nemurirea sau viata vesnica. Nu ma intereseaza daca lumea isi aminteste de mine. Nu ma intereseaza de ce nu-si aminteste de mine. In general, nu ma intereseaza."

×
Subiecte în articol: richard harris