x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Robotul acrobat

Robotul acrobat

de Dan Dinu    |    04 Aug 2006   •   00:00
Robotul acrobat
GADGET
Robonova-1 stie sa dea cu pumnul, fuge si danseaza

Robonova, cum a fost botezat de producatorii sai japonezi, este unul dintre cei mai avansati roboti comerciali din momentul de fata. Acesta poate merge, fugi, lovi, poate sta intr-un picior si dansa fara a fi nevoie sa il programezi sau sa ii cumperi pachete optionale. Umanoidul mecanic este controlat de 16 servomotoare digitale cu feedback, extrem de puternice, construite special pentru acest robot si care ii permit sa faca miscari acrobatice fara prea mari probleme. Articulatiile acestuia sunt foarte precise, permitandu-i robotului sa se intinda la pamant, sa se ridice si chiar sa faca flotari, cu o simpla apasare de buton, iar exo-scheletul, din aluminiu aurit, de 30 cm inaltime si 15 cm latime, il face foarte aratos si foarte rezistent.

Kit-ul de instalare al acestui robot vine cu soft de programare inclus, ce poate fi instalat pe PC si care permite entuziastilor in robotica sa isi programeze robotelul cum doresc, adaugandu-i miscari noi, pasi de dans sau sa ii poata upgrada softul cu care acesta functioneaza.

Desi pare o jucarie perfecta pentru a fi facuta cadou copilului, pretul de aproximativ 1.200 $ ar putea descuraja din start un parinte care se gandeste sa cumpere un astfel de gadget de sarbatori, mai ales ca un kit de instalare pentru robotel trebuie importat direct din tara de origine, Japonia.

Imprimanta pentru unghii

De multa vreme se stie ca unele femei sunt inne-bunite dupa unghii cat mai frumos colorate si, daca se poate, mici desene.

De aceea sunt sigur ca dansele ar fi interesate de imprimanta care vopseste unghii. Este vorba de o masinarie intitulata NailJet Pro, care imprima pe unghii desene dintr-o baza de date interna de peste 2.000 de imagini si peste 16 milioane de culori si suport pentru a importa desene proprii.

Cele patru minute necesare vopsirii unghiilor sunt acceptabile, mai ales pentru sotul grabit, poate la fel si pretul de 7.000 $. Pe de alta parte, timpul necesar alegerii unui model din cele 2.000 ar putea dura o eternitate.

News

TASTATURA CU BUTOANE OLED. Inca nu se stiu prea multe despre tastatura cu display-uri OLED (Organic Light Emitting Diodes), inventata de rusul Artemy Lebedev. Tastatura OLED Optimus se pare ca da posibilitatea afisarii oricarui simbol pe tastele formate din mici LED-uri, identice cu cele folosite pentru display-urile telefoanelor mobile si PDA-urilor. Tastele isi pot schimba textul sau iconita afisata in functie de programul sau jocul rulat, ele putandu-se transforma in sageti directionale sau scurtaturi specifice, acestea putand chiar sa afiseze si culori. Inca nu a fost anuntata o data cand aceasta tastatura va fi lansata pe piata.

APARATUL DE ELIMINAT APA DIN URECHI. Creat de renumitul specialist dr. Hamilton P. Collins al II-lea, aparatul, denumit original DryEar, elimina apa din urechea utilizatorului asemenea unui uscator de par, trimitand un jet de aer cald timp de 80 de secunde, evaporand apa. Foarte folositor acum in sezonul cald, cand marea si strandul sunt foarte frecventate, dar cei 100 $ cheltuiti pe el se vor putea dovedi o greseala, dupa achizitionarea lui nemaiputand folosi scuze cum ca ati avut apa in urechi, la momentul respectiv, si nu ati auzit sotia strigand.
×