x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Roma - Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair

Roma - Incident la aterizarea unui avion al companiei Ryanair

10 Noi 2008   •   00:00

O procedură de urgenţă a fost declanşată luni dimineaţă pe aeroportul Ciampino, din Roma, după o aterizare cu probleme a unui avion al companiei irlandeze Ryanair, care venea de la Frankfurt (Germania), potrivit agenţiei naţionale a aviaţiei civile (ENAC), relatează AFP.



Toţi cei 166 de pasageri de la bordul avionului şi şase membri ai echipajului, dintre care nici unul nu a fost rănit, au fost evacuaţi cu ajutorul unor tobogane de securitate.

Potrivit primelor constatări, o problemă mecanică la trenul de aterizare ar fi provocat ieşirea de pe pistă a aparatului, un Boeing 737-700, care ar fi revenit ulterior pe pistă şi s-ar fi înclinat într-o parte.

Mai mulţi pasageri citaţi de agenţia ANSA au evocat o avarie la unul dintre reactoare în timpul aterizării, care ar fi putut fi provocată de păsări.

"Am văzut flăcări la un motor în timp ce eram în faza de aterizare şi ni s-a spus apoi că păsările sunt fără îndoială cauza avariei", a povestit un pasager, Guglielmo Albertini.

"Am simţit un miros de ars şi a fost puţină panică printre pasageri, iar când am ieşit am văzut urme de sânge pe aripi", a mărturisit un alt pasager.

Incidentul a avut loc cu puţin înaintea orei 08.00 (09.00, ora României). Aeroportul Ciampino, care primeşte majoritatea curselor low-cost ce deservesc Roma, a fost închis şi toate zborurile au fost direcţionate către aeroportul Roma-Fiumicino.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea