x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Romani, va ordon: tolaniti-va!

Romani, va ordon: tolaniti-va!

18 Noi 2005   •   00:00
Romani, va ordon: tolaniti-va!
(C)RAMPE
Amatorii de divertisment de calitate au aflat, de ceva vreme, ca exista, in, nu-i asa, spatiulmediadigromanezg o emisiune radio care se vede si la televizor. Nu cred ca mai aveti nevoie de indicii in plus ca sa intuiti despre ce emisiune e vorba.

Pe emisiune ce trece, "Rondul de dimineata" e din ce in ce mai haios. Nu ma pot abtine sa nu folosesc o sintagma care ma distreaza foarte mult si pe care-o folosesc ori de cate ori am ocazia: "voie buna si antren". Imi revine irepetabila onoare de a va readuce in atentie exceptionala productie teve de pe Pro Cine M-a. In rolurile principale, doi baieti extraordinari, facuti, parca, anume sa faca radio si nimic altceva: Escu si Sara.

Doi nebuni ai divertismentului de calitate, doi artizani ai vorbelor iscusite, cei doi reusesc de fiecare data sa aduca, desigur, in inimile, sufletele, mintile si literaturile noastre cele mai alese senzatii. Daca nici ei n-ar reusi sa faca asta, ma-ntreb cine-ar mai putea. Tata mare?

Dupa un scurt sondaj printre amicii mei, mi s-a confirmat faptul ca cei doi sunt, intr-adevar, foarte cautati pe FM. Ba chiar cunosc pe cineva care-si pune ceasul sa sune ca sa nu piarda nici un minut din emisiunea lui favorita, "Rondul de dimineata". Intrebat daca are vreun prezentator preferat, amciul mi-a raspuns fara ezitare: Escu.

I-am dat dreptate. Escu e intr-adevar, un personaj. Ce place indeobste la acest om e nonsalanta cu care emite vorbe, insondabila sa disponibilitate ludica, inegalabila aplecare catre, sigur ca da, inainte si-napoi. Adica ce vreau sa spun, intr-un singur cuvant, "tolanirea" sa. Escu se tolaneste. Dar Escu nu se tolaneste oricum, ci cu profesionalism, cu aplicatie, cu dedicatie, cu un fel de respect aproape religios pentru telespectator. La Escu, aspectul tolanirii merge mai departe decat la orice alt personaj uman. La Escu, tolanirea e prelungirea unei stari de spirit. E o atitudine.

Priviti-l cum se lasa pe spate si-si pune mainile sub cap. Sesizati, sunt sigur, in aceasta binecuvantata postura, respectul pentru celalalt. Cum? Ce spuneti? Ca parintii v-au invatat ca nu-i frumos sa stai asa, prabusit prin toate colturile, in public? Prostii! Veniti din Evul Mediu! Iata ca Escu demonstreaza ca se poate. Pentru ca Escu a dus actiunea tolanirii in dimensiuni prea putin traficate de noi, oamenii ordinari, care functioneaza inca dupa principii ce tind sa devina prejudecati. Fratilor, eu zic sa punem in aplicare ce face Escu: eu zic sa renuntam la vechi si sa ne dam dupa nou. Sa ne tolanim, asadar! Sa ne tolanim si sa ne simtem bine. Sa ne scobim in nas si sa ne scarpinam la o intalnire de afaceri, la un interviu in vederea angajarii, la botezuri, nunti si inmormantari si, in general, oriunde, oricum, cu oricine si oricand.

×
Subiecte în articol: escu