x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun România ar putea creşte producţia de gaze naturale

România ar putea creşte producţia de gaze naturale

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Ian 2009   •   00:00

Experţi în domeniul energetic din Uniunea Europeană au propus, vineri, creşterea la maximum a capacităţii de producţie de gaze naturale în Norvegia, Marea Britanie, România şi Polonia, pentru a se compensa sistarea livrărilor de gaze ruseşti către Europa, a anunţat Comisia Europeană, citată de Agerpres.



"Grupul de coordonare privind gazul", ce grupează experţi din cele 27 de ţări ale UE, precum şi reprezentanţi ai industriei energetice, a întocmit vineri o listă de măsuri posibile pentru ajutorarea ţărilor cele mai afectate. Aceste măsuri vor fi discutate luni în cursul unei reuniuni extraordinare a miniştrilor energiei din UE. Prima măsură constă în creşterea producţiei Norvegiei, Marii Britanii, României şi Poloniei pentru a compensa pierderea de gaz rusesc, până la capacitatea maximă a mijloacelor de producţie şi transport, se arată într-un comunicat al executivului european.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc vor participa, luni, la Bruxelles, la un dejun de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. În cadrul întrevederii, vor fi abordate teme de actualitate ale agendei europene, informează Biroul de Presă al Guvernului. Tot cu acest prilej va fi abordată tema securităţii energetice, mai ales din perspectiva ultimelor evoluţii în furnizarea şi tranzitul de gaze naturale ruseşti către Europa, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

×
Subiecte în articol: lumea