x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia/ Sondajele îl indică pe Medvedev viitorul succesor al lui Putin

Rusia/ Sondajele îl indică pe Medvedev viitorul succesor al lui Putin

de Corina Andriuta    |    22 Feb 2008   •   00:00
Rusia/ Sondajele îl indică pe Medvedev viitorul succesor al lui Putin

12:20 • Potrivit rezultatelor sondajului de opinie desfăşurat de Institutul Naţional pentru Studierea Opiniei Publice din Rusia (VTIOM), scorul lui Dmitri Medvedev a ajuns la 72%, procent pe care l-a avut şi Putin înaintea alegerilor din 2004, arată rian.ru.

Potrivit rezultatelor sondajului de opinie desfăşurat de Institutul Naţional pentru Studierea Opiniei Publice din Rusia (VTIOM), scorul lui Dmitri Medvedev a ajuns la 72%, procent pe care l-a avut şi Putin înaintea alegerilor din 2004, arată rian.ru.

 

SCOR. La mare distanţă de Medvedev se află Ghenadii Ziuganov cu 15% din sufragiile alegătorilor, pe treapta a treia se află Vladimir Jirinovski - 10,9%, iar pe locul patru se află Andrei Bogdanov cu 1%. Politologii consideră că, după plecarea lui Putin , rating-ul noului preşedinte va scădea inevitabil, deoarece va fi nevoit să se confrunte cu probleme reale. Sondajul VTIOM a fost efectuat la mijlocul lunii februarie, la el participând 1600 de persoane din 153 de localităţi , regiuni şi republici din Rusia. Marja de eroare statistică nu depăşeşte de 3,4%. Întrebarea sondajului a fost: “Pe 2 martie vor avea loc alegerile prezidenţiale. Veţi merge la vot? Dacă da, pentru care candidat la funcţia de preşedinte veţi vota.?” Înainde de a fi susţinut de Putin, rating-ul lui Medvedev era destul mic, însă, în decembrie lucrurile s-au schimbat, imediat după ce Putin şi-a arătat susţinerea. După părerea expertului Agvan Mikaelian, director adjunct a grupului FinExpertiza, ratingul lui Medvedev se bazează în totalitate numai pe imaginea lui Putin.

SUPERVIZORI. Pentru monitorizarea alegerilor prezidenţiale din Rusia care vor avea loc pe 2 martie, au fost acreditaţi 194 de observatori internaţionali, a declarat Nikolai Jukov şeful departamentului de relaţii externe a Comisiei Electorale Centrale al Rusiei, informează rbcdaily.ru. “În dimineaţa aceasta au fost acreditaţi 194 de observatori internaţionali”, a spus Jukov, vineri, la şedinţa Comisiei Electorale Centrale. El a menţionat că această cifră nu este finală, procesul de acreditare aflându-se în desfăşurare. În prezent sunt în studiu 21 de dosare ale altor observatori. Totalul de observatori internaţionali, care pot veni la alegerile din 2 martie, pot atinge cifra de 300.

 

 

 

×
Subiecte în articol: magazin