x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun S-o iubim pe Pisi

S-o iubim pe Pisi

06 Aug 2009   •   00:00
S-o iubim pe Pisi
Sursa foto: /iSTOCK

Năpădiţi de burţi şi ţâţe



Locuitorii ţării lui Papură Vodă au fost invadaţi şi ocupaţi de locuitorii ţării lui Hi5, cu cartierele generale pe net, pe bordurile şoselelor, în Dorobanţi şi Mamaia. Cotropitorii sunt un fel ciudat de mutanţi, siliconaţi şi respectiv gelaţi - chestiune care variază după sex. Ocupaţia lor reprezintă pentru prostime - cum suntem numiţi noi ăştia cu vieţi banale - un mister mai adânc chiar decât "unde se duc banii din impozite", iar ţelul principal al celor cotropiţi e să afle cu ce se hrănesc cotropitorii, de le ies bani prin dos, că s-ar băga şi ei la regimu' ăsta.

C.P. De-acum noua ordine socială e instituţionalizată. Iată, de pildă, un jurnal recent de ştiri - respectabil, de altfel - a dedicat minute bune schimbărilor majore din viaţa unui anume Claudiu Pătraşcu. La ora aia cinam cu tv-ul deschis, dornică să aflu dacă se scumpeşte benzina, dacă ne paşte vreun cutremur sau dacă o pun pe fosta ministră a Tineretului şi Sportului să ne dea banii înapoi. Când colo, aflu că un mare necaz s-a abătut asupra acestui  C. Pătraşcu - de ocupaţie băiat de băiat şi având ca hobby frecventatul cluburilor importante, alături de alţi băieţi care, atunci când nu fac afaceri, se relaxează în compania unor fete dornice de afecţiune - i s-ar fi năruit moara de produs mălai. Nu ştiu cine e C.P. şi nici dacă povestea e pe bune. Şi chiar de-ar fi, cui naiba să-i pese, în afară, poate, de mama domniei sale? Şi aici îmi fac mea culpa, pentru că sunt o incultă depravată, poate chiar o frustrată care încă n-a înţeles că băieţii ca C.P. reprezintă astăzi instituţii culturale şi sociale ale Statului, practic modele la care noi, gloata, ar trebui să ne raportăm. Clar!

PISI. După ce subiectul dramaticei întorsături din viaţa lui C.P. a fost epuizat, a intrat Pisi în peisaj. Era probabil în pauza când peisajul nu intră, la rândul lui, în ea. Împreună cu mama ei şi cu echipa tv Pisi era în parc şi stătea să-i facă mamă-sa poze aţâţătoare, pe care Pisi să şi le pună pe Hi5. Pisi are ca hobby s-o cunoască toată lumea şi să întoarcă privirea după ea. Ea are acum 5.000 de prieteni virtuali şi toţi o doresc - cred că în pat, pentru că pozele de reclamă nu sugerau că Pisi ar fi specialistă în menaj sau la piuliţeioră - iar ea îşi doreşte din ce în ce mai mult, trăsătură caracteristică omului în general şi pentru care, deci, nu poate fi pusă la zid. Oricum nu trebuie s-o pună nimeni, pentru că Pisi stă din proprie iniţiativă. Are noroc cu mama ei, că o ajută, şi cu televiziunea, care-i uşurează sarcina de a-şi promova hobbyurile.

Pisi, C.P. şi alte subiecte asemănătoare mă împing să le recomand televiziunilor să se trateze şi îmi permit asta la fel cum îşi permit ele să mă trateze ca pe proastă, deşi nu le-am dat voie explicit să-mi spună pe numele mic (proastă e clar numele mic, dacă nici la tv nu mă dau şi încă locuiesc în România).

×
Subiecte în articol: punctul pe g