x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Se schimbă faţa boxului amator

Se schimbă faţa boxului amator

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Feb 2008   •   00:00
Se schimbă faţa boxului amator

14:21 • Meciurile de box amator îşi vor schimba structura începând din 1 ianuarie 2009, urmând să se desfăşoare pe durata a trei reprize de câte trei minute, în loc de patru reprize a câte două minute, revenindu-se astfel la sistemul folosit în urmă cu aproape 20 de ani, a decis Comitetul Executiv al AIBA.

Meciurile de box amator îşi vor schimba structura începând din 1 ianuarie 2009, urmând să se desfăşoare pe durata a trei reprize de câte trei minute, în loc de patru reprize a câte două minute, revenindu-se astfel la sistemul folosit în urmă cu aproape 20 de ani, a decis Comitetul Executiv al AIBA.

REVINE SPECTACOLUL. Conform celor spuse de vicepreşedintele AIBA, Rudel Obreja, unele partide se vor putea desfăşura chiar pe durata a patru reprize de câte trei minute: "Boxul spectacol va reveni în ring prin aceste modificări care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2009. Eu am propus aceste modificări când am fost membru al Comitetului de Reforme al AIBA şi le-am susţinut apoi în Comisia Tehnică şi de Regulamente. În final, Comitetul Executiv a votat pentru schimbare. Este un pas foarte important, pentru că întreaga strategie a meciurilor de box se va modifica, vor fi mai multe partide care se vor încheia prin KO, acest sport va fi mult mai spectaculos". O altă modificare importantă votată în Comitetul Executiv este eliminarea culorilor roşu şi albastru ale celor doi combatanţi. "Sportivii vor putea evolua în ce echipament doresc, inclusiv în culorile naţionale. Pugiliştii nu vor mai fi obligaţi ca unul să poarte roşu, iar celălalt albastru. Am încercat să eliminăm maşina de punctaj, pentru ca meciurile de box să fie mai corecte, dar deocamdată nu am reuşit. În schimb, sunt bucuros că ne-a reuşit această stratagemă, de schimbare a echipamentului, astfel încât arbitrilor să le fie mai greu să avantajeze pe unul dintre combatanţi, din simplul motiv că pugiliştii vor fi mai greu de identificat în ring", a precizat Obreja.

×
Subiecte în articol: magazin