x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Se schimbă vremea, apar furtunile pe mare

Se schimbă vremea, apar furtunile pe mare

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Ian 2008   •   00:00
Se schimbă vremea, apar furtunile pe mare

10:15 • Căpitănia Zonală Constanţa a transmis, miercuri dimineaţă, avize de furtună pe mare pentru următoarele 24 de ore, interval în care vântul va continua să crească în intensitate.

Căpitănia Zonală Constanţa a transmis, miercuri dimineaţă, avize de furtună pe mare pentru următoarele 24 de ore, interval în care vântul va continua să crească în intensitate.

ALARMĂ. Directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat, miercuri, că vântul va ajunge să bată până cu 80 de kilometri pe oră în larg şi 70 de kilometri pe oră la ţărm. Autorităţile portuare mai avertizează că valurile vor ajunge la o înălţime de 6 metri. Comandanţii navelor au fost anunţaţi de Port Control să îşi ia toate măsurile de siguranţă pentru evitarea unui accident naval. Navele aflate la cheu trebuie să aibă legăturile întărite şi câte un om la prova, iar cele aflate în rada exterioară să menţină motoarele pornite pentru a fi pregătite să părăsească zona în caz de pericol. În prezent, activitatea în toate porturile maritime se desfăşoară normal, în rada interioară aflându-se ancorate două nave iar în cea exterioară 17 vase. Şi activitatea pe Canalul Dunăre-Marea Neagră se desfăşoară fără probleme, dar vor fi luate măsuri de restricţie în cazul înrăutăţirii condiţiilor meteorologice.

 

×
Subiecte în articol: magazin