x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Secretul fericirii... îl deţin doi măgăruşi

Secretul fericirii... îl deţin doi măgăruşi

de Anca Aldea    |    07 Mar 2010   •   00:00
Secretul fericirii... îl deţin doi măgăruşi

În provincia columbiană Magdalena, unde sărăcia şi analfabetismul sunt în floare, un învăţător se plimbă dintr-un un sat în altul cu o sumedenie de cărţi pentru copii. Misiunea lui Luis Soriano este sacră: trebuie să-i înveţe pe micuţi să citească.



Alături de el se află mereu doi măgăruşi - Alfa şi Beto, pe spinarea cărora sunt adunate curiozităţi ale naturii, abecedarul, poveşti cu animale misterioase, planşe de colorat, fotografii, reviste, dicţionare etc. În fiecare dimineaţă de miercuri, Luis îşi ia la revedere de la soţia şi cei trei copilaşi şi pleacă la drum încărcat ca un Moş Crăciun. Beto poartă şi o desagă cu o păturică, pentru ca omul nostru să-şi încălzească şalele atunci când poposeşte peste noapte în natură.

Până sâmbătă seara, "biblioteca ambulantă" străbate un drum lung şi anevoios, trecând prin 15 sate în care trăiesc aproximativ 700 de copii. Columbianul, învăţător de meserie, are 38 de ani şi, împreună cu soţia sa, a construit lângă casa familiei Soriano cea mai mare bibliotecă fixă din regiunea Magdalena. Comoara este alcătuită din aproximativ 4.200 de cărţi, cele mai multe obţinute din donaţii venite din toate colţurile lumii.

×
Subiecte în articol: magazin