x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Serviciile speciale ruse au capacitatea de a combate pirateria

Serviciile speciale ruse au capacitatea de a combate pirateria

21 Noi 2008   •   00:00

Serviciile speciale ruse dispun de mijloace pentru a lupta împotriva pirateriei maritime în largul coastelor Somaliei, cu condiţia să existe o voinţă politică pentru acest lucru, a apreciat vineri un expert care a făcut parte din fostul KGB, relatează AFP.



"Dacă există o voinţă politică pentru atingerea acestui obiectiv, acesta ar putea fi îndeplinit", a declarat Felix Makievcki, fost responsabil al unei divizii din fostul KGB, făcând aluzie la creşterea numărului de acte de banditism.

Serviciile speciale ruse au toate mijloacele disponibile pentru a îndeplini astfel de misiuni, a adăugat el într-o conferinţă de presă .Un alt expert, Valeri Kicelev, a precizat că aceste misiuni ar putea fi încredinţate serviciilor private de securitate.

"Există structuri private care asigură misiuni de securitate în zone sensibile" din lume, a subliniat Kicelev. "În Irak, de exemplu, 60.000 de agenţi de securitate au o importantă experienţă în materie de garantare a securităţii instalaţiilor petroliere", a adăugat acest fost membru al serviciilor speciale ruse.

Capturarea unei nave saudite, la sfârşitul săptămânii trecute, ilustrează activităţile piraţilor somnalezi, care au atacat 94 de nave în Oceanul Indian şi în Golful Aden în acest an, potrivit cifrelor furnizate de Biroul Maritim Internaţional (BMI).
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea