x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Shakira, un serval de haita

Shakira, un serval de haita

19 Noi 2008   •   00:00
Shakira, un serval de haita

Shakira, un pui de serval, acum in varsta de cinci luni, a fost adoptata de o haita de caini din rasa Rhodesian Ridgeback.



Pisicuta salbatica s-a nascut intr-o gradina zoologica din Munchen. Mama sa nu a putut produce destul lapte, iar puii sai au murit in urma infometarii.

Atunci cand a fost adoptata, Shakira avea 14 zile si cantarea doar un kilogram, Roland  Adam, cel care a ingrijit-o, s-a comportat ca o mama-surogat petrecand mai mult de doua ore zilnic hranind pisicuta.

Pentru dezvoltarea Shakirei era foarte important ca ea sa aiba un mediu substitut celui in care ar fi evoluat in mod normal. Pasul acesta a fost facut atunci cand ea a implinit sase saptamani si a devenit destul de puternica sa faca fata noii provocari.

Mama a unsprezece catelusi, Katijnga a acceptat imediat prezenta pisicutei tarcate in familia sa.

La randul sau, Shakira s-a integrat imediat in noua sa familie, se joaca "de-a v-ati ascunselea", se harjoneste si se lupta cu ceilalti catelusi, considerandu-se de-a casei si nescotandu-si la iveala ghearele, nici macar ca intimidare.

Fraternizarea este unanima, obositi de joaca, puii dormiteaza unul intr-altul, de-a valma fara sa tina seama de faptul ca haita numara acum printre membrii sai si o felina.

Servalul este un animal din savana africana, la maturitate el poate atinge o greutate de 20 de kilograme, o inaltime de 70-80 de centimetri si o lungime de un 1,20 m.


www.dailymail.co.uk

www.dailymail.co.uk

×
Subiecte în articol: lumea