x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Strehaia - Jandarmul, nunta ţigănească şi certificatul medico-legal

Strehaia - Jandarmul, nunta ţigănească şi certificatul medico-legal

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00

Zeci de jandarmi au supravegheat, duminică, locuinţa unei familii de romi din Strehaia, unde a fost organizată o petrecere, după ce sămbătă seara, la Tărgu Jiu, la un eveniment similar organizat de aceeaşi familie, mai mulţi jurnalişti au fost agresaţi in timp ce incercau să surprindă imagini.


Nunta dintre cei doi copii romi - ale căror familii sunt din cartierul Meteor (Tărgu Jiu), respectiv din oraşul Strehaia - a devenit de interes public după ce bunica ginerelui, Stela Mihai, din Strehaia, a reclamat, in urmă cu două săptămăni, la Poliţia Tărgu Jiu, că nepotul său va fi obligat să intreţină relaţii sexuale in noaptea nunţii, deşi este minor.

La locuinţa din Strehaia a lui Ion Buştean, bunicul ginerelui, a fost instalat, duminică, un cort şi au fost invitate căteva zeci de persoane. Tatăl şi bunicul băiatului susţin, insă, că nu a avut loc o nuntă, aşa cum au susţinut mama şi bunica copilului, ci a fost vorba despre o petrecere dată pentru inaugurarea casei.

"La noi aşa se căntă, se bea, se petrece, aşa e obiceiul la noi din moşi strămoşi. Avem bere, vin, purcei, vreo opt porci, nişte oi, nişte capre, pregătite pentru masa celor 150 de invitaţi. Asa e obiceiul la noi, n-ai ce sa faci. Nu este adevarat că e nuntă, nu e mireasă, nu e nimic, e o petrecere pe care am facut-o eu, Bustean Ion, zis Broască din Strehaia.", a susţinut unul dintre organizatorii petrecerii.

Bunica băiatului de 14 ani, Stela Mihai, a susţinut, la răndul ei, că a văzut mirele şi mireasa cănd au venit cu maşinile de la Tărgu Jiu, unde sămbătă seara a fost o petrecere la casa fetei.

"Exista o nuntă şi trebuie ca autorităţile să verifice această nuntă, că este o nuntă adevărată. Au venit de la Tărgu Jiu cu mireasa, cu copilul şi in seara asta (n.r. duminică seara) ii pune să se culce şi măine (n.r. luni) o să străngă darul. Au venit cu toată zestrea, cu 300 de galbeni, cu mobile, cortul şi este o nuntă, nu cum zic ei. Au bătut ziariştii, la Targu Jiu, nu i-au lăsat să filmeze", a susţinut Stela Mihai.

Stela Mihai, impreună cu fiica ei, mama unui băiat in vărstă de 14 ani, au sesizat in urmă cu două săptămăni autorităţile din Gorj şi Mehedinţi că adolescentul va fi căsătorit cu o altă tănără de aceeaşi vărstă din Tărgu Jiu, nunta fiind organizată chiar de tatăl băiatului.

Ion Buştean, tatăl minorului, a acuzat-o pe fosta lui soţie că in urmă cu trei ani chiar ea i-a organizat o nuntă băiatului.

Nunta dintre cei doi copii romi a devenit de interes public după ce mama ginerelui, Stela Mihai, din Strehaia, a reclamat in urmă cu două săptămăni, la Poliţia Tărgu Jiu, că fiul său va fi obligat să intreţină relaţii sexuale in noaptea nunţii, deşi este minor. Poliţiştii şi Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului din judeţele Gorj şi Mehedinţi au luat, intre timp, declaraţii scrise de la părinţii minorilor, care au asigurat autorităţile că nu vor organiza o nuntă propriu-zisă, conform tradiţiei ţigăneşti, ci doar o petrecere.
  Â
Şeful Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Gorj, Constantin Preoteasa, a declarat că părinţii minorilor s-au angajat in scris, din proprie iniţiativă, că la trei zile după terminarea petrecerii vor prezenta certificat de la medicul legist prin care să ateste că mireasa - in vărstă de 14 ani - este incă fecioară.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin nunta strehaia tărgu targu jiu