x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Surorile ne scot din depresie

Surorile ne scot din depresie

de Irina Cristea    |    04 Aug 2010   •   00:00

Surorile mai mari fac uneori pe şefele iar cele mici sunt, adesea, alintate. Cu toate acestea, cei care au o soră se pot considera norocoşi, au decretat cercetătorii americani.

Ei au stabilit că persoanele care au cel puţin o soră, fie ea mai mare sau mai mică, sunt mai drăguţe şi mai amabile cu ceilalţi. Studiul se bazează pe monitorizarea a 400 de familii, scrie Daily Mail.

Concluzia este că prezenţa în familie a cel puţin unei fetiţe elimină sentimente negative precum neîncrederea, vinovăţia şi nesiguranţa. Ea îşi încurajează, indirect, fraţii să fie mai generoşi şi le reduce şansele de a deveni depresivi la vârsta adultă.

Cercetătorii au concluzionat că în orice familie cu cel puţin doi copii se pot observa astfel de elemente pozitive, dar că acestea sunt mult mai pregnante în familiile unde există cel puţin o fată. Se pare, spun ei, că fetiţele contribuie la dezvoltarea unei atmosfere mai deschise în familie, pentru că ele obişnuiesc să vorbească mult şi să nu ocolească, în discuţii, ceea ce simt, ceea ce gândesc şi problemele cu care se confruntă.

Influenţa pe care fratele sau sora o exercită asupra dezvoltării viitorului adult poate fi, în unele situaţii, mai mare decât cea a părinţilor, au mai apreciat cercetătorii americani de la Universitatea Brigham, statul Utah.

×
Subiecte în articol: lumea