x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Surse de adrenalina

Surse de adrenalina

de Miruna Nicolae    |    16 Sep 2005   •   00:00
Surse de adrenalina
RECORDURI
Locatii pentru amatorii de senzatii tari

Cartea Recordurilor de la Editura Rao a facut un top al celor mai "tari" parcuri de distractii din lume.

VETERAN. Cel mai vechi parc de distractii este cel din Bakken, Danemarca, care a fost deschis in 1583. Montagne russe-ul din parc este facut din lemn si a fost construit in 1932.

PARC ACOPERIT. Cel mai mare parc acoperit se afla in mall-ul din West Edmonton, Canada, avand o suprafata de 37.160 de metri patrati. Parcul are 30 de jocuri, printre care se afla si un montagne russe cu 14 etaje si o spirala tripla.

DOUA MINUTE. Cel mai abrupt montagne russe de lemn se afla in Germania, iar cea mai abrupta coborare are un unghi de 61 de grade. Turul complet are 1.500 de kilometri si dureaza doar doua minute si 25 de secunde.

TOBOGAN. "Triple Saurus" este un tobogan din parcul de distractii Shibamasa din Fukui. Are o lungime de 266,5 metri si a fost deschis la 7 iulie 2001.

CADERE VERTICALA. "The giant drop" porneste de la o inaltime de 119 metri si ofera pasagerilor 5 secunde de cadere libera. Apoi se pun in functiune franele electromagnetice.

PISCINA. Conform datelor World Watwerpark Association, cea mai mare piscina cu valuri acopera circa 1,6 hectare si se gaseste in Siam Park City, Thailanda.

NONSTOP. Cel mai vechi montagne russe cu functionare neintrerupta este "The Scenic Railway", din Luna Park. A fost deschis pentru public la 13 decembrie 1912 si de atunci a functionat neintrerupt. Acest montagne russe a fost proiectat de americanul La Marcus Adna.

Roata


In 1895, englezul Walter Basset a construit prima si cea mai mare roata pentru Expozitia Orientala de la Earl’s Court, din Londra. Aceasta avea 10 cabine de clasa I si 30 de clasa a II-a, cu o capacitate de 30 de persoane fiecare.

Fara varsta


Cea mai avansata varsta medie a unui pasager este de 75 de ani. Aceasta este varsta medie a unui grup de 32 de persoane care s-au urcat in "Big Dipper", de la Blackpool Pleasure Beach. Recordul a fost inregistrat la 24 septembrie 2003.

BANCURI "CRIMINALE"
Un arab merge la casa de bilete a aeroportului J.F.K. si ii spune domnitei de acolo:
- Un bilet pana la Pentagon, va rog!
Domnule, noi nu avem curse spre Pentagon...
- Pe pariu?

Din jurnalul unui taliban:
"Luni: Ma plictisesc.
Marti: Baiatul vecinului a intrat la mine in curte, a furat un porc si mi-a omorat cainele.
Miercuri: Am omorat baiatul.
Joi: Tatal baiatului si toate rudele sale au venit sa ma omoare.
Vineri: I-am omorat eu pe toti!
Sambata: Tot satul s-a adunat in fata casei mele, cu gandul sa ma izgoneasca din sat.
Duminica: Am omorat eu tot satul.
Luni: Iar ma plictisesc..."

Un cavaler decide sa participe la Cruciada Sfanta. El se gandeste ca nu ar strica sa ii puna nevestei centura de castitate, apoi inmaneaza cheia celui mai bun prieten al sau:
- Daca nu ma intorc in patru ani, dezleaga centura si da-i dreptul sotiei mele la o viata libera si normala!
Dupa care, incalecand calul, se pierde in zare. Dupa doar jumatate de ora, zareste in urma lui un nor de praf care se apropie vertiginos. Il vede venind pe cel mai bun prieten al sau, cel caruia ii incredintase "cheia fericirii".
- Ce s-a intamplat?
- Mi-ai dat alta cheie!
×